ИЗМИРЕНЕ СВЕ ОБАВЕЗЕ према Спортско-рекреативном центру „Гласинац“ (ВИДЕО)

0

У складу са буџетом општине Соколац за 2022.годину, све обавезе Општине Соколац према ЈУ Спортско-рекреативни центар „Гласинац“ ИЗМИРЕНЕ СУ У ПОТПУНОСТИ. Буџет је јаван документ, доступан је и лако провјерљив сваком становнику Сокоца и Републике Српске. Може се преузети ОВДЈЕ.

Укупан усвојени буџет СРЦ „Гласинац“ од стране одборника Скупштине општине Соколац од 250.000 КМ у потпуности је реализован и остварен.

При томе, општина Соколац је издвојила додатна средства за финансирање комуналија (струја, одвоз смећа и огрев).

Исплата буџетских средстава према овој Јавној установи у 2023. години тече планираном динамиком.

Дакле, за прошлу годину СРЦ Гласинац је добио и више него што је одлучено буџетом. Обратимо пажњу на ове лако провјерљиве чињенице, руководство ове јавне установе не мора да брине за плаћање струје, воде, смећа и гријања. Све те трошкове плаћа Општина Соколац – истиче начелник Сокоца Милован Бјелица и додаје.

„Не мора да води рачуна о изградњи спортске инфраструктуре. А јасно се види да су урађене и асфалтиране стазе, постављена расвјета, посађени дрвореди, постављен видеонадзор. Поштовани грађани и за све ове активности побринуло се руководство општине Соколац.

Директор и радници СРЦ Гласинац имају један једини задатак, да одржавају, чисте и косе терене, те да тренирају и воде рачуна о клубовима, да раде завршне рачуне клубовима.

Како то раде, могли смо да видимо приликом посјете дјеце са Космета, када су родитељи који су угостили дјецу морали да чисте и мету терене код дворане да би могла да се одрже спортска такмичења.

О завршном рачуну за клубове да и не говорим, сви се морају довијати како и ко да им то уради иако постоји особа у СРЦ која је примљена да то ради.

СРЦ Гласинац није приказао ни један једини фенинг зараде од издавања дворане, од термина за рекреацију, фитнес и сличне активности.

Сада своју некомпетенцију пребацује на све грађане који само желе да им центар буде доступан за рекреацију, јер на крају крајева они су га и платили и плаћају га и због потреба грађана је и изграђен.

Радници ове установе треба да питају свог директора због чега им нису исплаћени топли оброци. Требало би да траже његову одговорност и смјену, јер се поставља питање способности и стручности да се руководи и располаже новцем.

Такође треба да се питају и да питају директора због чега је мимо знања начелника општине примио још два радника и додатно оптеретио буџет. Како мисли од истих средстава из буџета, без способности да сам нешто заради да плаћа додатна два радника? – закључује начелник Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име