Уводно обраћање

Поштовани посјетиоци,

добро дошли на званичну интернет страницу општине Соколац, на којој ћете моћи сазнати све што је актуелно у свакодневици нашег општинског простора. Желимо да сваки наш становник и сви други који посјете ову страницу, у сваком тренутку, знају шта се дешава на подручју општине и да својим сугестијама и примједбама помогну да овај Интернет простор буде садржајнији и занимљивији.

Интернет страница наше општине, прије свега, посјетиоцима ће благовремено нудити информације о раду органа локалне самоуправе и активностима Општинске управе општине Соколац. Биће то информације везане за све области живота и рада – привреду, политику, борачко-инвалидску заштиту, здравство, школство, социјалну заштиту, живот пензионерске популације, културу, спорт…

Наравно, све информације биће у функцији бржег развоја наше локалне заједнице. Посјетиоце интеренте странице упознаћемо са напорима које чине локална власт, привредни колективи, установе и институције како би наше општинско подручје било препознатљиво на ширем простору како Републике Српске, Србије и БиХ тако дијаспоре.

Општина Соколац има велике могућности у области производње здраве хране, биља и љекобиља, ловног, духовног и спортског туризма, као и у другим областима. Да би се постигло жељено, пријеко је потребна квалитетна информација о свим дешавањима на подручју општине и свему што она нуди потенцијалим инвеститорима. Управо такве информације моћи ће да се прочитају на овој интеренет страници. Уз поменуте садржаје, имаћете прилику, драги посјетиоци, да прочитате оно што се дешава у животу обичног човјека, забиљежене ван градске средине, далеко од урбаног простора. Указиваћемо на проблеме са којима живе становници наше општине, да би се што брже и ефикасније рјешавали. Желимо да рад органа локалне самоуправе и Општинске управе буде јаван, трансапрентан и доступан свима.

Тражимо од вас, поштовани пријатељи, да нам пишете, указујете на позитивне примјере, грешке, негативне потезе одговорних, оних које сте бирали да вас представљају у органима власти. Само тако, заједнички, моћи ћемо да превладамо кризу, превазиђемо проблеме и обезбиједимо услове за квалитетнији живот сваког становника наше општине. Само таквом сарадњом можемо учинити ову страницу читанијом и занимљивијом.

Надам се да ће нашу интернет страницу с посебном пажњом и радошћу пратити људи који живе далеко од завичаја, од своје Романије и да ће активно учествовати у њеном креирању. Ово је позив за све њих да нам пишу о свом животу, предлажу шта би то требало урадити на подручју наше општине да би њени становници живјели боље. Та сарадња, вјерујем, даће додатни квалитет интернет страници општине Соколац.

Дакле, за напредак којем тежимо неопходна је подршка свих вас, драги посјетиоци, јер не постоји проблем који је нерјешив ако сви дамо свој допринос.

У нади да ће овај позив на сарадњу уродити плодом, срдачно вас поздрављам и желим да убрзо осјетимо радост заједничког рада.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица