Дефилеом дјеце предшколског узраста и првачића, обучених у костиме јесењих боја украшене плодовима, у Источном Сарајеву данас је отворена манифестација „Дани тикве – Сајам хране, пића, пољопривреде и предузетништва“.

Након дефилеа од парка „Гаврила Принципа“ до Тржног центра „Бинго“, ученици ниже и средње музичке школе и основне школе „Свети Сава“ показали су умијеће у свирању, глуми и рецитовању.

Изложба пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина постављена је на платоу испред Тржног центра „Бинго“, гдје је уприличена и дегустација јела од тикве.

За продајну изложбу пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина пријавило се 50 излагача из цијеле БиХ.

У оквиру манифестације биће изабрани најтежи, најдужи, најмањи и најљепши плод тикве, проглашени побједници у категоријама најљепшег дворишта и балкона, као и побједници у такмичењу у брзом и прецизном плетењу шареног приглавка.

„Дане тикве“ шести пут организује Удружење грађана „Пробуди се“ из Источног Сарајева.

Предсједник Удружења Роксанда Мичић рекла је да је тиква једна од најздравијих намирница у људској исхрани и да одлично успијева на нашим просторима.

Мичићева је истакла да је примарни циљ промоција производње хране и пића, пољопривреде и предузетништва.

У музичком програму наступила су четири културноумјетничка друштва и двије пјевачке групе, те трио „Корде пер куоро“ /Corde per Cuoro/,а за посјетиоце организована је и забава под називом „Киштра парти“ и промоција занатског пива.

Овој манифестацији присустовали су и представници локалних власти, међународне заједнице и гости из Србије.

Сутра ће од 10.00 до 16.00 часова бити организован пијачни дан.

ИзворСРНА
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.