Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија

Магла и ниска облачност смањују видљивост у планинским предјелима, као и у котлинама и уз ријечне токове. На свим дионицама савјетује се опрезна вожња, прилагођену условима на путу.

Радови на аутопуту А-1 изводе се на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине гдје је саобраћај преусмјерен из возне у претицајну траку, као и на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, гдје се саобраћа двосмјерно у дужини од 2 км, наводи се у извјештају БИХАМК.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила, због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, долази до формирања дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима саобраћај се обуставља од 00.30 до 04.30 часова. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: М-18 Олово-Кладањ-Ступари, М-1.8 Сребреник-Орашје, М-17 Дољани-Метковић и М-5 Ланиште-Кључ.