Фото: Свјетлана Рајић

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас прије подне биће облачно са кишом и локалним пљусковима, а током дана вјетровито и релативно топло уз престанак падавина у већини предјела.

Обилније падавине очекују се на југу Херцеговине од 20 до 40 литара по метру квадратном, а локално и до 60 литара, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од 15 до 21 степен Целзијусов, а у мјестима са фенским ефектом и који степен виша.

Дуваће вјетар умјерене јачине јужног и југозападног смјера, повремено са јачим ударима вјетра брзине 40 до 55 километара на сат, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура јутрос у 7.00 часова: Бјелашница пет степени Целзијусових, Вишеград осам, Чемерно и Хан Пијесак 10, Соколац и Мраковица 12, Фоча, Рудо, Гацко и Сребреница 13, Зеница, Рибник, Мркоњић Град, Градишка и Нови Град 14, Приједор и Србац 15, Бањалука, Добој, Тузла и Билећа 16, Сарајево, Зворник, Бијељина и Требиње 17, Мостар 18 и Неум 19 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа највише падавина било је У Гацком гдје су пала 72 литра кише по метру квадратном, те у Билећи са 57 литара.