Јуче је у Клиничком центру Бања Лука, након краће и тешке болести, у шездесет шестој години живота преминуо наш дугогодишњи колега – уредник и новинар Бранко Гајевић.

Бранко Гајевић је рођен 3. новембра 1947. године у Видрићима код Сокоца. Основну школу и гимназију завршио је у Сокоцу, а Факултет политичких наука у Сарајеву.

Обављао је дужност директора и уредника Радио „Романије“, уредника Соколачких информативних новина и Соколачких новина. Радио је као савјетник у друштвено-поличким организацијама у предратно вријеме, као стручни сарадник у Српској демократској странци и референт за информисање у општини Соколац. Био је дописник бројних гласила у Републици Српској и БиХ – Ослобођења, Радио Сарајева, Гласа Српске, Српске новинске агенције, Радија Републике Српске…

У новинарству се огласио са првим сигналом Радио „Романије“ 30. новембра 1975. године. Слушаоци и читаоци ће га памтити по бројним радио емисијама, озбиљним и квалитеним текстовима, поклоници фудбала као спортског репортера Радија Републике Српске, новинара коме се вјеровало. Посебан печат Бранко је дао садржају Соколачких информативних новина, касније Соколачких новина, под чијим вођством је штампано преко 170 бројава овог листа. Такав лик новинара покојни Бранко је створио изузетном скромношћу, поштеним и преданим односом према свакодевним обавезама.

Силно се радовао када је млађим колегама савјетима помагао да уђу у тешки новинарски занат. Чинио је то са посебним задовољством и стрпљењем. Личне невоље са којима је као и сваки човјек живио, чувао је у себи, само да оне око себе не би својим проблемима умарао. И по том тиховању животном издвајао се међу колегама и пријатељима.

У пензију је отишао 3. новембра 2012. године, али је и даље остао вјеран радију и новинама. И у пензионерским данима није могао без новинарства – радио је као сарадник Инфо радија и Соколачких новина и дописник Гласа Српске. Посљедње текстове објавио је у јулском броју Соколачких новина, иако је осјећао да боласт узима маха.

Сахрана Бранка Гајевића обавиће се сутра у 13 часова на породичном гробљу у Видрићима код Сокоца.