Општина Соколац је недавно, у партнерству са групацијом Свјетске банке, покренула пројекат везан за побољшање пословног окружења, регулаторну реформу и јачање конкурентности у општини.

opstinasokolactabla07122016

Групација Свјетске банке у партнерству са општинама, ентитетима и БиХ и уз подршку Британске амбасаде у Босни и Херцеговини имплементира пројекат с циљем пружања подршке свим нивоима власти у привлачењу инвестиција и подизању пословне конкурентности приватног сектора кроз смањење трошкова пословања и повећања транспарентности рада управа.

Једна од пројектних активности је пружање постинвестиционе подршке инвеститорима и рјешавање отворених питања инвеститора кроз Сарадничку мрежу која укључује институције на свим нивоима власти. Циљ ове активности је пружити подршку привредним субјектима на територији општине Соколац у њиховом расту и развоју и у сарадњи са Министарством за економске односе и регионалну сарадњу РС и институцијама на нивоу БиХ, системски приступити отклањању препрека с којима се инвеститори суочавају у свом пословању како би наставили са реинвестирањем и побољшали везе са локалном привредом.

С тим у вези представници Одјељења за локални развој Општине Соколац су заједно са техничким сарадником групације Свјетске банке посјетили у децембру три фирме које послују на подручју општине, а теме састанака су биле пословање, будући планови и пословно окружење фирми.

Дана 19. децембра 2016. године обављена је посјета фирмама: „БМТ-комерц“ д.о.о. Соколац, који се баве примарном и финалном прерадом дрвета и на тржиште пласирају готове производе и полупроизводе, „Берег“ сзтр Соколац чија дјелатност је производња свих типова хљеба и пецива, пита, презли, разноврстаног слатког програма и других кондиторских производа, и фирма „ТЦ Зона“ пословна јединица Фарма Романија која је у процесу реновирања објеката и обраде земљишта да би на прољеће покренула производњу млијека. На овом састанку су дефинисана отворена питања са којима се инвеститори у свом пословању  сусрећу. С друге стране, истакнуте су и конкурентске предности које имамо у овим гранама привреде.

Представници Општине Соколац и технички сарадник групације Свјетске банке су се детаљно упознали са радом посјећених фирми и заједнички утврдили коју врсту подршке Општина Соколац може пружити за отклањање препрека и отворених питања са којима се инвеститори сусрећу у свом раду и за континуирани развој пословања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име