Представници локалне управе у општини Соколац данас су имали прилику да разговарају са Министром спољне трговине и економских послова у БиХ Мирком Шаровићем.

sarovicsok01032017

Састанку су поред начелника општине Соколац Милована Бјелице присуствовали и замјеник начелника Жарко Косорић, предсједница Скупштине општине Соколац Бојана Марковић, начелник Одјељења за привреду и финансије Митар Пржуљ, начелница Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Мирјана Субашић и Тијана Ђокић начелница Одјељења за локални развој у општини Соколац.

Министараство спољне трговине и економских послова у БиХ до сада је било од помоћи општини Соколац  кроз финансирање једног броја пројеката из буџета и гранта Савјета министара БиХ, о чему се између осталог и говорило на данашњем састанку. Ријечи је било и о могућности финансирања нових пројеката.

Министар Шаровић упознат је са стањем у области привреде, инфраструктуре, пољопривреде и туризма на подручју општине Соколац, као и са неким од водећих проблема са којима се сусреће  ова локална заједница.

sarovicsok01032017_2

Министар је упознао присутне са могућностима које пружа Савјет министара БиХ, фондови, невладине организације, амбасаде и агенције.

Представници локалне управе у разговору са министром имали су прилику да чују његове ставове о начину превазилажења одређене проблематике, нарочито у области економије. Између осталог речено је да локална власт наставља радити на побољшању услова живота грађана у општини Соколац, те да у томе треба имати подршку државе, ентитета и њихових институција.

Министар Шаровић и начелник Бјелица посјетили су сједиште Митрополије Дабробосанске у Сокоцу и том приликом разговарали са свештенством.