“Ноћни вукови” стигли у Соколац (ВИДЕО)

0

Више од сто припадника ’’Ноћних вукова’’ допутовало је у Соколац пред обиљежавање Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске.

По доласку на Српко војничко спомен гробље „Мали Зејтинлик“ положили су вијенце на споменик палим српским борцима. У колони су биле колеге из Републике Српске, Србије, Русије, Македоније, Бугарске, Црне Горе, Словачке и Чешке.

Повод ове манифестације је јачање наше вјере и очување наших породичних вриједности и традиције. Оно за шта смо се борили и за шта се боримо и даље”, изјавио је  Саша Савић, координатор “Ноћних вукова” за српске земље.

“Скупили смо се да обиљежимо ове године, по други пут, словенски мир. Циљ наш да ујединимо све словенске народе”, каже Евгениј Строгов, из руских „Ноћних вукова“.

На путу до Романије прошли су кроз Бијељину, обишли манастир Ловница. Ово им је четврта година заредом да се окупљају и, видовданском вожњом, обиљежавају славу Војске Српске.

“Наша манифестација почиње 26.јуна и траје три дана. Значи, ми увијек идемо тамо гдје се одржава слава Војске Републике Српске. Сваке године је то на неком другом мјесту.Прве године је био Вишеград, друге смо били у манастиру Моштаница, Козарска Дубица. Прошле године на Озрену, а ове године ће то бити на Романији”, објашњава Горан Тадић, потпредсједник секције “Ноћних вукова” из Републике Српске.

“Ноћни вукови” нису обичан клуб мотоциклиста. Потичу из Русије али своје чланове имају у неколико  земаља. За себе кажу да их, осим према моторима, веже и љубав према отаџбини. Одбијају да их зову ‘’бајкерима’’ а посебно су поносни на то што их Владимир Путин, предсједник Русије, назива својом браћом.

Након полагања вијенаца на централно спомен обиљежје, начелнику општине Соколац Миловану Бјелици уручили су Грб Славенски свет, мир и пут.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име