Управа предузећа за прераду дрвета “Нова Романија” са Сокоца закључиће уговор са катарским инвеститором о закупу имовине овог акционарског друштва, уколико добије гаранцију од ресорног министарства Српске да ће “Шуме Републике Српске” обезбиједити одговарајућу количину сировине за његов рад, одлучено је на данашњој Скупштини акционара.

Вршилац дужности директора “Нове Романије” Нада Амовић Мачар нагласила је да је један од најбитнијих услова да заинтересовани инвеститор за закуп региструје своју фирму у Републици Српској.

“Према нацрту уговора о закупу, инвеститор је обавезан да закупнину уплати унапријед, а тим средствима ће бити исплаћене све обавезе које има `Нова Романија`”, рекла је она.

Према њеним ријечима, прије свега ће бити измирене обавезе према 54 радника овог предузећа, којима се дугује више од милион КМ.

Вршилац дужности директора “Нове Романије” нагласила је да ће, према нацрту уговора, из дијела закупнине бити измирене обавезе и према осталим повјериоцима, које су нешто мање од милион КМ.

Амовићева је нагласила да би заинтересовани инвеститор у првој години требало да запосли око 100 радника, с тим да приоритет имају радници “Нове Романије”.

“Остаје нада да ће овај посао, према данашњој одлуци Скупштине акционара `Нове Романије`, бити благовремено урађен јер сваки мјесец одуговлачења и чекања новог рјешења доноси раст обавезе око 50.000 КМ”, закључила је Амовићева.

3 КОМЕНТАРА

  1. Amovic i Vukjičić dvoje vrhunskih stručnjaka sa velikim iskustvom će da vaskrsnu Novu Romaniju i da izmire sva dugovanja a naročito prema sebi i radnicima,i nadam se da će još dugo,dugo da rukovode uspješno ovim preduzećem.

  2. osoba sa pseudonimom „zadovoljan radnik“ je vjerovatno jedna od njih dvije tj amovic ili vukojcic i njima je dobro , samo da potraje

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име