Шеф одсјека за привреду и друштвене дјелатности  општине Соколац Бране Грујић, јуче је по овлаштењу начелника Милована Бјелице у Бијељини потписао Споразум о сарадњи на реализацији пројеката обнове и изградње комуналне и социјалне инфраструктуре на просторима гдје живе расељена лица и повратници.

Потписници Споразума су Министарство за људска права и избјеглице БиХ и представници 32 општине из Босне и Херцеговине.

Према овом Споразуму општина Соколац добила је 70. 000 конвертибилних марака за реализацију инфраструктурних пројеката. Ова средства реализоваће се кроз пројекат Реконструкција пута у дионици од села Ћаварине до села Паржевићи на подручју општине Соколац. Кроз овај пројекат на поменутој релацији биће асфалтиран пут у дужини од једног километра.

Како наводе из Министарства за људска права и избјеглице БиХ у скорије вријеме биће расписани нови јавни позиви за финансирање сличних пројеката, који за циљ имају рјешавање проблема избјеглих и расељених лица.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име