Шездесетак малишана на Сокоцу дружило се данас са академским сликаром и аниматором Дионисом Сарићем из Сарајева, популарним Шашавком, учествујући у радионици “Срећна дјеца, срећни људи”, коју је организовала Установа за културу “Перо Косорић” поводом Недјеље дјетета.

Сарић је рекао да се десет година професионално бави боди-артом, фејс-пејтингом и забавом дјеце, а већ трећи пут гостује на Сокоцу путем радионице које организује локална Установа за културу.

“Било је дивно радити са овим малишанима, али дјеца посебно памте свог Шашавка по фејс-пејтингу, односно осликавању лица у стилу јунака из цртаних филмова”, нагласио је Сарић.

Он је додао да је ово прилика да каже родитељима да су боје посебно направљене за дјецу у палети од три до 12 година и да немају алергене, немају токсине, са базом су од кокоса и обогаћене су витаминима, те да због тога и нема разлога за бригу.

Директор соколачке Установе за културу “Перо Косорић” Ирена Шућур рекла је да су у данашњој радионици учестовала дјеца из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка”, малишани из Дјечијег кутка, дјеца из Едукативног центра “Биг бен” Соколац и други малишани које су у просторије ове установе довели родитељи.

Она је додала да ова установа обиљежава Недјељу дјетета од 1998. године различитим програмима прилагођеним њиховом узрасту.

Професор енглеског језика у Едукативном центру “Биг бен” Данијела Дубовина навела је да су и малишани овог центра већ другу годину гости у програму обиљежавања Недјеље дјетета у Установи за културу.

Он је додала да и ово удружење сваке године на различите начине обиљежава Недјељу дјетета.

“Минуле суботе смо водили дјецу на тенис, данас само са аниматором Шашавком, а слиједе и посјете Народној библиотеци у граду и низ других активности чији је циљ да код дјеце развијамо позитивне навике, што је битно за њихов развој, напредак и образовање”, рекла је Дубовина.

Она је истакла да се од ове године у “Биг бену” организују и курсеви информатике за одрасле и дјецу, али да ће за двадесетак малишана из овог центра дружење са Шашавком остати лијепа успомена.

Покровитељ ове манифестације су општина Соколац и оганизација “Ворлд вижн”, путем пројекта који је Установа за културу Соколац раније кандидовала овој хуманитарној организацији.