Чланови драмске секције Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац су се 21. октобра ове године, по други пут представили теслићкој публици. Као што је било за очекивање, представа „Ожалошћена породица“, по дјелу Бранислава Нушића, а у изведби соколачких средњошколаца, освојила је симпатије и громогласни аплауз публике на Другом фестивалу аматерских позоришта екс Југославије Теслић. Млади глумци су нам пренијели своје утиске.

Стефан Одовић у улози Танасија, који полаже велике наде у насљедство како би се извукао из стечаја, члан је драмске секције већ три године.

-Захваљујући професорици Ивани Мојсиловић, наша секција је запажена широм Републике Српске. Она је једна од ријетких професора, који имају енергију да раде са ученицима у оквиру ваннаставних активности – казао је Стефан.

Лажну трудницу Гину игра Кристина Самарџија, која је до сада учествовала у двије представе.

-Имала сам прилику да се прошле године представим теслићкој публици. Сцена ми је такође позната што ми је додатно олакшало овај наступ – рекла је она.

Са новом школском годином, почео је и упис нових чланова у драмској секцији соколачке средње школе, а једна од њих је Уна Мојсиловић.

-Ово је моја прва улога, тумачила сам Симку, Агатонову жену. Из Теслића носим дивно искуство, надам се да смо нашу позитивну енергију успјели да пренесемо на публику – испричала је Уна.

Ученик Никола Орашанин, као Прока Пурић, један је од најстаријих чланова драмске секције.

Свако ново извођење представе је ново искуство, тако да је сваки наступ подједнако значајан. Сада, као матурант, морам да истакнем да ми је ова секција донијела само најљепше успомене – казао је он.

Владан Васиљевић представио се улогом Миће Станимировића, односно вјечитог студентна који је сво богатство потрошио на студирање.

-Имао сам више наступа, али најдражи су ми у Теслићу. Невјероватно колико нас је лијепо прихватила публика. Они једноставно имају изражен осјећај за вриједност оваквих остварења, што није карактеристично за наш регион – додао је Владан.

„ОЖАЛОШЋЕНА ПОРОДИЦА“ ИСПРАЋЕНА ГРОМОГЛАСНИМ АПЛАУЗОМ

У главној улози поново се нашао Стеван Ђукић као Агатон Арсић, општински начелник.

-Лакше ми је било играти представу пред домаћом публиком, али морам да похвалим гостопримство у Теслићу. Мислим да смо се представили у најбољем свијетлу, а то су показали и сви присутни који су нас поздравили великим аплаузом – рекао је Стеван.

Соколачки глумци – аматери, максимално су посвећени раду у драмској секцији. Озбиљност доказује и чињеница да за наступе обезбјеђују и техничку подршку, а та улога овај пут припала је ученику Кристијану Пандуревићу.

Професорица енглеског језика у СШЦ „Василије Острошки“ Соколац, која води драмску секцију, Ивана Мојсиловић, каже да им је велика част што су изабрани да по други пут буду гости људи великог срца у Теслићу.

– Неизмјерно нам је драго што смо успоставили контакте и познанства широм РС. Наш успјех није остао незапажен код публике. И овај пут, аплаузи су рекли све, више од ријечи. Овом приликом захваљујем се начелнику општине Соколац Миловану Бјелици који нам је помогао да одемо на фестивал – истакла је Мојсиловић.

У драмској секцији кажу да је рано говорити о новим плановима, али не крију да ће ускоро почети са припремама неког новог позоришног комада.

1 КОМЕНТАР

  1. Divna djeca zaista. Raduje me da u Sokocu postoji nešto slično. Zasluge naravno pripadaju i prof. Mojsilović! Opština je na redu, da hitno obezbjedi uslove za rad, kino-salu pod hitno osposobiti. Pa do sada smo proćardali 10 kino-sala!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име