Бјелица: Ауто пут треба да иде преко Романије (ВИДЕО)

0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да подржава приједлог Србије да се будући ауто-пут Београд-Сарајево гради од мјеста Прељина, преко Пожеге, Ужица до Вишеграда, а на Републици Српској је да настави активности од Вишеграда, територијом Српске, преко Устипраче, Рогатице, Романије, Љубогоште до Сарајева.

Бјелица је рекао да би, у случају да је Србија донијела другачију одлуку, за њега најприхватљивија варијанта била да ауто-пут Београд-Сарајево иде преко Шапца, Лознице, Зворника, Власенице, Романије и Љубогоште, за Сарајево.

„Ми се залажемо за то и наш став је потпуно јасан – из било ког правца ауто-пут да иде, он треба да води преко Романије“, нагласио је Бјелица, који је и потредсједник СДС-а.

О приједлогу замјеника предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младена Босића да траса ауто-пута Београд-Сарајево иде преко Бијељине, Брчког и Тузле, Бјелица је рекао да сваки појединац има легитимно право да износи ставове и да се бори за средину у којој живи.

„Тако сигурно и представници Семберије и Посавине имају свој интерес и желе да унаприједе живот људи у крајевима у којима им је дато повјерење да представљају грађане“, каже Бјелица.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ уврстио је јуче на дневни ред сједнице декларацију о критеријумима за дефинисање трасе будућег ауто-пута између Београда и Сарајева, коју је предложио замјеник предсједавајућег дома Младен Босић из СДС-а.

Према декларацији, траса би требало да иде путем Београд-Бијељина-Брчко-Тузла-Сарајево.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име