У знак сјећања на потписивање примирја и завршетак ратних сукоба у Првом свјетском рату, делегација Амбасаде Републике Србије у БиХ и ове године је положила вјенац на споменик солунском борцу у Сокоцу. Вијенце су положили и представници општине Соколац, Општинске организације СУБНОР-а и Борачке организације општине Соколац.

Према ријечима замјеника амбасадора Републике Србије у БиХ Дамира Ковачевића, већ низ година представници Амбасаде Републике Србије долазе у Соколац како би на симболичан начин обиљежили овај велики дан у знак сјећања на све сународнике који су дали живот, првенствено у одбрани Србије, а касније у стварању велике државе јужних Словена, те да су ти хероји омогућили и многима који данас не говоре најљепше о српском народу да данас имају своју државу и слободу.

– Мислим да би и остали сународници некадашње државе требали да обиљежавају овај датум, јер је и њих јако много дало живот за Србију, аа касније ће се испоставиту и за друге државе, истакао је Ковачевић.

Поред замјеника амбасадора Републике Србије Дамира Ковчевића, делегацију су чинили и војни изасланик Саша Николић, конзул Чедомир Лабус и атеше за културу Теа Ђурић.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.