На данашњи дан прије пет година стављен је у функцију интернет портал „Соколац – срце Романије“, званична веб страница општине Соколац.

Од почетка свога рада, портал је више пута редизајниран, а тренутно издање прилагођено је новим информационим стандардима. У протекој години покренули смо и андроид апликацију којом је олакшан приступ сајту и информацијама за посјетиоце који нас посјећују путем телефона са андроид оперативним системом.

Са сигурношћу можемо рећи, популарност званичног веб сајта општине Соколац из године у годину расте. У протеклих пет година достигли смо број од 6.400.000 посјета, а истовремено је објављено близу 60.000 чланака.

Највећи број посјета поред Босне и Херцеговине, забиљежен је у земљама региона, али није занемарив ни број посјета из иностраниох земаља као што су Канада, Аустралија, Њемачка, САД, Аустрија… Наше вијести свакодневно преузимају други медији, широм Босне и Херцеговине, што говори да је ваш и наш портал постигао завидан углед у свијету електронских, али и штампаних медија.

Од самог почетка, главни циљ нам је био транспарентност рада Општинске управе, да будемо у служби грађана, да их информишемо о друштвеним, политичким, привредним, културним, спортским и другим актуелностима. На порталу се могу наћи и основне информације о Сокоцу – географски положај, природни ресурси, насељена мјеста, улице и др. Такође доступни су и документи општинске администрације – пројекти, студије, стратегије, буџет, јавне набавке, правилници, извјештаји, огласи…

Путем рубрике „Сервиси“ грађани општине Соколац и други посјетиоци могу да приступе Е-регистру (реализован у сарадњи са Свјетском банком), поставе питања начелнику општине или начелницима одјељења, беспалтно објаве или погледају читуље и помене, као и да прате најаве догађаја. Посебно је интересантна рубрика „Соколачки времеплов“ у склопу које се објављују, текстови и фотографије из архиве Соколачких новина (некадашњег СИН-а).

Како би вијести из Сокоца биле вјеродостојне пропраћене су богатом фото–галеријом, а постоји и дио за читаоце репортере који даје простор посјетиоцима да искажу своју креативност.

За посјетиоце који имају смисао за писање омогућили смо да искажу своје мишљење, а текстови се објављују као посебан облик новинарства – колумна & блог.

Оно што посебно треба назначити, већину текстова и вијести на веб порталу „Соколац – срце Романије“ пишу дипломирани новинари (превасходно „Инфо центра“), који су искуство стицали уз старије колеге који су дуже од тридесет година у новинарству, који имају велики допринос за функционисање и одржавање портала.

Поводом пет година од стављања у функцију интернет портала „Соколац-срце Романије“ припремили смо наградну игру, кроз коју ће посјетиоци имати прилику да путем своје креативности освоје неку од предвиђених награда. Наградна игра почиње ускоро, а о правилима ћемо Вас благовремено обавјестити.

Све ово званичну веб страницу општине Соколац, издваја као јединствену у Републици Српској, па и у Босни и Херцеговини. И даље са поносом носимо титулу Првог и јединог општинског портала у Републици Српској.

И даље желимо да будемо одговорни људима из заједнице у којој живимо и стога се захваљујемо, првенствено, Вама који нам вјерујете.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име