Љубомир Ерић је рођен 2. јануара 1957. године у Подкрајевима. Завршио је Факултет политичких наука у Сарајеву. Обављао функције начелника општине Соколац (2000–2004) и замјеника начелника општине Соколац (2012-2016). Одликован је за храброст од стране Генералштаба ВРС, добитник Официрске сабље, Грамате Српске православне цркве и Повеље општине Соколац. Члан СДС-а до 2017. године, а од 2017. члан главног одбора ДНС-а. Од 27. априла ове године обавља функцију предсједника СО Соколац. Ожењен, отац једног дјетета.

КОЈЕ СУ НАДЛЕЖНОСТИ ПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ?

ЕРИЋ: Скупштина општине је представнички орган; орган одлучивања и креирања општинске политике. Право и дјелокруг рада предсједника Скупштине дефинисани су Статутом и Пословником о раду Скупштине. Између осталог предсједник Скупштине учествује у припремама, сазива и води сједнице Скупштине, учествује и предсједава сједницама Колегијума Скупштине, иницира стављање на дневни ред питања из надлежности Скупштине, Колегијума Скупштине и радних тијела Скупштине. Такође, предсједник Скупштине води сједнице Скупштине, осигурава сарадњу Скупштине и начелника Општине и прати реализацију одлука и закључака Скупштине и потписује акта усвојена од Скупштине.

ОД НОВЕМБРА 2016. ГОДИНЕ КАДА ЈЕ КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА У САДАШЊЕМ САЗИВУ КОЛИКО ПАРТИЈА ЧИНИ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ И КАКО ЈЕ ФУНКЦИОНИСАЛА У ПРОТЕКЛОМ ПЕРИОДУ?

ЕРИЋ: Скупштинску већину чине одборници из три политичка блока и то: СДС-а, ПДП-а и ДНС-а са укупно 11 одборника који дјелују на бази коалиционог споразума. Коалиција је до сада, а нема разлога да тако не буде и у наредном периоду, функционисала јединствено на бази максималног уважавања коалиционих партнера. Све одлуке које је донијела Скупштина биле су једногласне од стране горе поменутих партнера.

КОЈЕ ОД ОДЛУКА КОЈЕ ЈЕ СО ДОНИЈЕЛА У ОВОМ САЗИВУ СМАТРАТЕ ПОСЕБНО ЗНАЧАЈНИМ ЗА ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ?

ЕРИЋ: Скупштина има годишњи програм рада који се усваја на почетку године гдје се оријентационо наброје тежишна питања која треба разматрати и у ком временском периоду током године. Ми у садашњем раду нисмо имали неких посебно значајних одлука, сем усвајања буџета за текући годину који је један од кључних докумената за функционисање локалне заједнице. Битно је истаћи да су све одлуке, које су усвојене од стране Скупштине, утемељене на позитивним законским прописима.

КОЛИКО ОДЛУКА ЈЕ РЕАЛИЗОВАНО И ШТА ОЧЕКУЈЕТЕ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ?

ЕРИЋ: Моја очекивања за наредни период темеље се на чврстом коалиционом споразуму и мислим да ћемо и у наредном периоду радити компактно са циљем да све одлуке које усвоји Скупшина у пракси буду реализоване. До сада су све усвојене одлуке реализоване, а вријеме је пред нама и показаће да Скупштина ради квалитетно.

КОЈЕ ОДЛУКЕ СО СОКОЛАЦ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ ДО КРАЈА ОВЕ ГОДИНЕ?

ЕРИЋ: Већ сам истакао да Скупштина има свој годишњи план рада који је водиља за рад Скупштине. С обзиром да се рјешавају и питања која се у међувремену наметну, обавезно се уврсте и делегирају као тачке дневног реда, о којима Скупштина на свим засједањима расправља и доноси одлуке.

КАКО ОЦЈЕЊУЈЕТЕ САРАДЊУ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ИЗВРШНА–ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ У ОПШТИНИ СОКОЛАЦ?

ЕРИЋ: Што се тиче односа извршне и законодавне власти могу да кажем да су односи на завидном нивоу. Ја сам професионалац у послу, без обзира на ново политичко опредјељење, наилазим на максималну сарадњу представника извршне власти. Да није овако коректног односа и обостраног уважавања вјероватно ова коалиција не би функционисала.

ШТА СА ПОЗИЦИЈЕ ПРЕДСЈЕДНИКА СО СОКОЛАЦ МОЖЕТЕ ПОРУЧИТИ ГРАЂАНИМА СОКОЦА?

ЕРИЋ: С обзиром да сам ја политичка личност и да сам на овој позицији захваљујући политици ДНС-а ја ћу искористити прилику да грађанима Сокоца поручим да вјерују мени као предсједнику и политици коју промовишем.

Рођена 13.јула 1970. године у Београду. По занимању дипл.економиста. Након првог запослења у „Радио Романији“ 1997. год. на мјесту спикер-водитељ програма, искуство стицала на разним пословима у више медијских кућа. Преко „Радија Источно Сарајево“, ТВ БН, ТВ Пинк БХ, Радија „Соколац“ и „Инфо центра“, на позицијама од меркетинг менаџера до директора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име