Свечаном додјелом диплома Висока школа за услужни бизнис у Сокоцу јуче је обиљежила деценију успјешног рада.

Од самог оснивања па до данас у овој установи су се трудили да праве помаке и побољшавају квалитет свог пословања. Данас је ВУБ акредитована високошколска установа и њени програми и звања су у складу са Болоњском декларацијом. Факултет са великом пажњом прати савремена научна достигнућа и та знања настоје да пренесу на студенте кроз адекватне наставне планове и програме.

Вршилац дужности директора ове образовне установе Огњен Бакмаз истакао је задовољство што је још једна генерација, десета по реду, успјешно завршила своје школовање.

– Захваљујем свим студентима, данашњим дипломцима, што су се одлучили да своја знања и умјећа стичу код нас. Надам се да смо оправдали њихово повјерење и да ће им то бити од користи у будећем раду. Подсјећам да је ВУБ 2014. године стекао све потребне акредитације и да је ова школа као таква препознатљива у Босни и Херцеговини, рекао је Бакмаз.

Овогодишњим дипломцима дипломе је уручио предсједник Сената Високе школе за услужни бизнис проф. др Ацо Бобић присјећајући се првих дана рада ове образовне установе.

– На самом почетку није било лако изборити се за мјесто престижне високошколске установе. Уз помоћ стручног кадра али и локалне заједнице ВУБ је из године у годину растао и ширио своје студијске програме. Сваке године повећавао се број студената што је доказ да смо успјешно обављали свој посао. Жеља нам је да тако буде и у будућности, да што више младих људи стекне потребно знање и да буду наши најбољи амбасадори у установама и организацијама за које ће радити, истакао је Бобић.

Ивана Игњатовић студирала је на одсјеку Јавна управа и безбједност. Како каже имала је прилику да студира и на државном факултету, али се ипак одлучила за приватну школу, истакавши неке од њених предности.

– Данас кад сам стекла диплому и кад се осврнем на период студирања могу да кажем да сам јако задовољна како стеченим знањем, тако и адекватним условима које пружа ова школа. Имала сам прилику да током образовања слушам предавања еминентних професора из БиХ, Црне Горе, Србије, Кине, Русије… Надам се да ћу ускоро моћи и у пракси да примјењујем сво стечено знање, поручила је Игњатовић.

Визија ВУБ-а у наредном периоду јесте остваривање сарадње са успјешним компанијама у БиХ, региону и шире те препознатљивост на тржишту рада.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име