Начелник општине Соколац Милован Бјелица састао се данас са представницима Удружења дрвопрерађивача Сарајевско – романијске регије како би разговарали о снабдјевању локлних дрвопрерађивача дрвно шумским сортиментима.

На састанку се анализирало и стање у дрвопрерађивачком сектору на подручју општине Соколац.

Донешен је заједнички закључак да се идуће седмице одржи састанак на којем ће присуствовати представници локалне власти, Удружења дрвопрерађивача Сарајевско – романијске регије, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Министарства индустрије и енергетике РС, Јавног предузећа „Шуме РС“, Шумског газдинства „Романија“ Соколац и Привредне коморе РС. Тема састанка биће обезбјеђивање довољне количине шумских – дрвних сортимената у складу са инсталисаним капацитетима у области дрвне индустрије.

Процјењена потребна количина дрвних сортимената на годишњем нивоу је 120 000 метара кубних, а дрвопреађивачи захтјевају дослиједну примјену Одлуке о утврђивању критеријума и начину раподјеле шумских дрвних сортимената.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име