Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас се састао са становницима Колективног центра на Мајданима који имају статус избјеглих и расељених лица. Повод састанка био је расподјела стамбених јединица у згради К -17 у улици Симе Дрљаче у Сокоцу.

Ријеч је о згради која је изграђена у склопу Програма распуштања колективних центара у Републици Српској, који је спроводи Министарство за избјегла и расељена лица РС у сарадњи са општином Соколац.

На данашњем састанку договорена је расподјела стамбених јединица за породице Остојић, Богдановић, Чанчар, Јелисић, Грујић, Петричевић, Полуга, Ковиљац, Мрдић, Булатовић и Крајишник.

Према ријечима Слободана Неђића, стручног сарадника за бригу о расељеним и социјално угроженим лицима општине Соколац у току је израда употребне дозволе, а радови на згради биће завршени у наредних десет дана, тако да се може очекивати усељење и подјела кључева до краја овог мјесеца.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.