У оквиру програма „Бесплатно кориштење ски карата за дјецу са подручја Града Источно Сарајево“, јутрос је на Јахорину из Сокоца, отпутовало педесет петоро дјечака и дјевојчица, ученика Основне школе „Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“.

Током зимског распуста ове године, дјеци свих узраста са подручја Града Источно Сарајево, омогућено је да квалитетно проводе слободно вријеме. Сваког дана, у 7:30 часова, педесетак ученика из Сокоца, одлази на Јахорину, уз пратњу одговорног лица, које води рачуна о њиховом безбједном одласку и повратку кући, а и овог јутра координатор је професорица енглеског језика и књижевности у СШЦ „Василије Острошки“ Ивана Мојсиловић.

– Ученици ће и данас бити подијељени у три групе. У првој групи су бољи скијаши, у другој слабији и у трећој они који не скијају, или, како смо их у нашим редовима назвали, шетачи. У оквиру овог програма, до сада је са подручја наше општине отпутовало 220 дјеце. Задовољни смо одзивом, а заинтересованост је из дана у дан све већа – истакла је Мојсиловић.

Она је подсјетила да су програмом обезбијеђени бесплатан превоз и ски карта до 15 часова, када је планиран повратак.

– Програмом нису предвиђени часови ски инструктора, тако да уколико родитељи желе да плате дјеци часове, морају претходно обавијестити неког од координатора. Овом приликом, позивам све заинтересоване ђаке, да нам се придруже и искористе зимски распуст на најбољи начин, обогате га новим искуствима и пријатељствима – поручила је професорица Мојсиловић.

Ученик четвртог разреда соколачке средње школе Михајло Лиздек, није пропустио ниједан досадашњи одлазак на олимпијску љепотицу.

– Задовољан сам организацијом и ово је заиста лијепо искуство. Научили смо скијати, а поред тога упознали смо ученике из сусједних општина, Пала и Источног Сарајева – казао је Михајло.

Град Источно Сарајево, од 3. јануара обезбиједио је редован бесплатни превоз за дјецу, која су у општинском програму кориштења бесплатних ски карата на олимпијској љепотици. Организовани превоз могу користити сви заинтересовани грађани који нису дио програма, куповином карте утврђене цјеновником. Ова линија ће саобраћати сваки дан, до 15. априла 2018. године.

6 КОМЕНТАРА

  1. Prava stvar za djecu i sve pohvale za Olimpijski centar i grad,bilo bi dobro da se na ljetnom raspustu organizuju i odlasci na bazen i instruktori plivanja,da djeca koja nisu u mogućnosti da idu na more uče plivati,sve se može kad se hoće.

  2. Nisu džaba rekli „CCCC““Samo Sloga Srbina Spasava“ovo je produkt saradnje „OC“Jahorina kojim upravlja „SNSD“ i grada I.Sarajevo gdje vlast čine SDS,djeca su prezadovoljna i tako daleka i nedodirljiva Jahorina je postala blizu i pristupacna za svu našu djecu.