У Средњошколском центру „Василије Острошки“ Соколац, све је спремно за друго полугодиште школске 2017/2018. године. Према редовном плану и програму, соколачки средњошколци наћи ће се поново у школским клупама, у понедјељак, 22. јануара ове године.

Према ријечима директора СШЦ „Василије Острошки“ Мирослава Максимовића, испуњени су сви услови за несметано одвијање наставе, чак и уколико дође до изненадних хладнијих дана и нижих температура, што није неуобичајено за наше просторе.

– Имамо довољно количина угља, с тим што очекујемо испоруку додатних двадесет пет тона, тако да уколико буде сњежних падавина и ниских температура у фебруару и марту, нећемо имати проблема. Извршили смо и одређене радове у унутрашњости зграде, као што су поправке врата, зидова и слично – рекао је Максимовић.

Познато је да се у средњој школи већ дуже вријеме боре са дотрајалим топлотним инсталацијама, али како истиче директор, у скоријој будућности тај проблем могао би бити трајно ријешен.

– Имамо усмено обећање руководства Скупштине града Источно Сарајево и градоначелника Ненада Вуковића, тако да очекујемо средства у износу од 10.000 КМ. Надам се да ћемо на прољеће активно радити на рјешавању овог питања – истакао је он.

Директор СШЦ „Василије Острошки“ Мирослав Максимовић осврнуо се на програм „Бесплатно кориштење ски карата за дјецу са подручја Града Источно Сарајево.

– Идеја је заиста похвална, као и рад Олимпијског центра „Јахорина“. Једино замјерам што у реализацију акције није укључено руководство школе. У нашој школи имамо на располагању два професора физичког васпитања и спорта, који на основу свог образовања имају лиценцу ски инструктора, те би могли учествовати у обучавању ђака – скијаша – додао је Максимовић.

Друго полугодиште школске 2017/2018. године у СШЦ „Василије Острошки“ Соколац биће завршено за све ученике 14. јуна, а за ученике завршних разреда 17. маја ове године. У међувремену, очекује их још један распуст, који пада у прву седмицу мјесеца априла.

3 КОМЕНТАРА

  1. Vasilije spreman do prvog većeg mraza a onda zna se puca čuveni kotao tradicionalno.to je inače jedina srednja škola na svijetu u kojoj je učenik koji je svojevremeno izbačen iz škole nakon nekog vremena postao direktor iste.mislim na direktora koji je silom prilika morao u penziju inače bi još direktorovao.

  2. Taj isti direktor, o kome Ratko govori, je za vrijeme svog mandata zaista mnogo uradio za školu. Renovirao je fasadu, stolariju, namještaj, opremio je 2 kabineta informatike, održao nivo koji je ipak veći nego u okruženju! Za to vrijeme bar četiri puta su fizički nasrtali na njega…Drago mi je da je Bato postavljen za njegovog naslednika, mislim da će nastaviti da radi kao i Žarko!

  3. Ne znam o čemu ti pričaš ,samo navodim njega kao jedan od egzaktnih primjera kako smo mi dno dodirnuli, da neko ko u normalnoj državi nije mogao ni djak biti ,kod budala može i direktor.a školu je valjda ministarstvo uljudilo, a ne ta protuva.što se mene tiče za vladiku ga stavite.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име