Приликом данашње посјете Народној скупштини Републике Српске, начелник општине Соколац Милован Бјелица, разговарао је са предсједником Недељком Чубриловићем.

На састанку је било ријечи о активностима локалне власти, реализацији пројеката у области инфраструктуре на подручју Сокоца, као и о проблемима са којима се сусреће ова локална заједница посебно када је у питању путна инфраструктура у одређеним дјеловима општине.

Разговарало се и о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, тј. о траси пута која би пролазила кроз Републику Српску. Како је раније рекла премијерка Жељка Цвијановић и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић потврдио је његов ранији став да ова траса треба да пролази кроз источни дио РС, тј. преко Вишеграда – Устипраче – Романије – Љубогоште до Сарајева. Такође је речено да је ова траса предвиђена и Стратегијом транспорта Републике Српске, као и у Просторним плану Републике Српске.

Бјелица је са Чубриловићем разговарао и о радовима на локалним путевима када је ријеч о повећању сигурности у саобраћају, са чиме је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић био упознат још као Министар саобраћај и веза РС.

Током дводневног боравка у Бања Луци, Бјелица је посјетио Владу РС, један број државних управа и јавних предузећа.

1 КОМЕНТАР

  1. Da je više ovakvih sastanaka i saradnje svima bi bilo bolje a ne da se stalno bojkotuje vlast i da se opozicija grčevito ali bespmoćno bori svim sredstvima protiv nje i da je bojkotuje.Respekt za našeg načelnika.