На сједници Борачке организације општине Соколац усвојен је Записник са посљедње редовне сједнице Предсједништва, те Извјештај о раду Борачке организације за 2017. годину, Одбора породица погинулих бораца, Одбора ратних војних инвалида, те раду Стручне службе Борачке организације.

У финансијском извјештају за 2017. годину наводи се да је од укупно дванаест дозначених мјесечних транши у износу од 5 000 КМ, исплаћено седам, које су се односиле на заостатке из 2016. године. Укупан прилив средстава у 2017. години износио је 55 000 КМ, а поменута средства су употребљена за покриће редовног пословања. За рјешавање допунских права свих борачких категорија било је планирано 70 000 КМ. Комисија је позитивно одговорила на захтјеве 122 корисника у новчаном износу од 58.519,46 КМ. Град Источно Сарајево је у протеклој години на рачун Борачке организације исплатио средства у износу од 27.850 КМ, за 88 корисника.

Извјештај о раду Одбора породица погинулих бораца за 2017. годину образложио је предсједник Одбора Марко Јовановић, који је рекао да су активно бавили проблемима поменутих категорија.

– У минулој години Одбор ППБ је био активан у рјешавању проблема својих чланова, као што су трошкови лијечења, стамбеног збрињавања, набавке огрева, накнада трошкова сахране умрлих чланова породица погинулих бораца. Нисмо изоставили ни додјелу једнократне новчане помоћи, тамо гдје је била потребна, истакао је Јовановић.

Одбор ратних војних инвалида општине Соколац у свом извјешатју наводи да на подручју општине Соколац живи 199 припадника ове категорије. Током 2017. године настојали су да својим члановима обезбједе бањско – климатску рехабилитацију у бањи Дворови, те да испуне што више захтјева својих корисника.

Предсједник Регионалног одбора борачких организација Сарајевско – романијске регије Жељко Лалић истакао је да је задовољан радом Борачке организације општине Соколац, те сарадњом и односом општинске власти према овој популацији.

За 8.март 2018. године планирана је Прва редовна сједница Предсједништва Борачке организације општине Соколац, на којој ће се наћи основни задаци и циљеви за текућу 2018. годину.