Фудбалски савез Републике Српске у првој години свога постојања формирао је и фудбалске селекције које су започеле да играју утакмице. Први сусрет репрезентација Српске Републике (тако се тада звала) одиграла је са селекцијом Српске Крајине, у Бањалуци, 20. децембра 1992. године.

На Градском стадиону се окупило више од 2.000 љубитеља фудбала. Сусрет је имао не само спортски већ и политички значај јер је означио један нови почетак када ће фудбал у Српској доживјети процват. Резултат у овој утакмици није био од нарочитог значаја, јер су наступили фудбалери истог народа из двије братске републике. Иначе, меч је завршен неријешено – 1 : 1, головима Новаковића у 16. минуту (репрезентација Републике Српске) и Жорића у 45. за репрезентацију Српске Крајине.

Утакмицу је водио судија Илија Гиговић из Нове Градишке.

Репрезентације су наступиле у сљедећим саставима.

Република Српска: Чобановић, Малбашић, Миладиновић, Лукић, Средојевић, Јањетовић, Тонковић, Нешковић, Јагодић, Здјелар, Триван.

Република Српска Крајина: Љ.Вучковић, М. Вучковић, Богуновић, Вукасин, Тица, Врцељ, Жарковић, Божић, Прибичевић, Његић, Жорић.

За играча утакмице проглашен је Тихомир Жорић из репрезентације Српске Крајине.