Учешће у програму „Бесплатно коришћење ски карата за дјецу на подручју Града Источно Сарајево“, узеће и Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац.

Наиме, од понедјељка, 19. фебруара, до петка, 23. фебруара, малишани ће имати прилику да уживају на олимпијској љепотици.

Директорица соколачког вртића Биљана Косорић истакла је да ће четрдесет осморо дјеце, који похађају двије старије вртићке групе, боравити на Јахорини.

– Кретаће се у раним јутарњим часовима, а на ски стазама дјеца ће боравити од 10 до 12 часова. Ужину ћемо унапријед припремити у нашем вртићу, док ће особље хотела „Бистрица“ угостити дјецу уз чај. Након скијања, планиран је повратак у Соколац, тачније на ручак у вртић. Са дјецом ће путовати пет васпитачица, једна службена радница и ја, а рад у Установи ће се несметано одвијати – додала је Косорић.

Она је нагласила да су бесплатни превоз и карта, с тим што ће родитељи плаћати ски инструкторе и изнајмљивање опреме.

– Ти трошкови за свих пет дана износе 120 КМ. Претходно смо одржали састанак са родитељима, који су веома добро прихватили ову идеју. Узимајући у обзир да се све вјештине најлакше савладавају у раном узрасту, мислим да ће дјеца за пет дана бити добри скијаши. Овом приликом захваљујем се руководству Града Источно Сарајево, локалној заједници на челу са начелником Милованом Бјелицом и Олимпијском центру „Јахорина“ што су подржали програм – казала је директорица вртића.

Према прогнозама метеоролога, наредних дана би могло доћи до нових снијежних падавина, што ће доприњети да малишани уживају у зимским радостима.