Представници аустријске самосталне, невладине, хуманитарне и непрофитне организације „Hilfswerk” данас су се састали са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом и његовим сарадницима како би разговарали о могућој сарадњи, када су у питању развојни пројекти.

Hilfswerk Ausria International (HWA) једна је од водећих аустријских организација за развојну сарадњу и хуманитарну помоћ у Источној Европи. Њихов основни циљ је пружање помоћи људима у невољи широм свијета. Људи, њихово здравље, продужење животног вијека и унапређење породице – нарочито дјеце, углавном је фокус организације. Своје пројекте финансирају кроз националне и међународне пројектне фондове за развојну сарадњу и уклањање посљедица катастрофа, као и кроз приватне донације и спонзорства.

Ова организација и раније је дјеловала на подручју општине Соколац и у том периоду релизовано је више пројеката који су били од значаја за становнике ове локалне заједнице.

Приликом данашње посјете, сараднице ове организације информисале су се о ситуацији на подручју општине Сокоца у области привреде, економије, друштва, инфраструктуре, као и пројектима који се тренутно спроводе. Разговарало се и о могућности сарадње у имплементацији будућих развојних пројеката. На састанку је договорено обнављање сарадње, након десет година.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

2 КОМЕНТАРА

  1. Šteta što nema više sposobnih ljudi , koji će raditi za svoj grad, poput gospođe Mladenke Pandurević, dok drugima mandati prolaze u završavanju svojih interesa, a za Sokolac koga briga.