Да ли неко ко је некада заволио фудбал може да заборави на ту страст и љубав? Не може! Млади соколачке општине током посљедњег рата гину на фронтовима широм Српске, али фудбал се не заборавља ни на првим линијама.

Они старији ангажовани су у војним јединицама и само повремено добију предах. Млађим фудбалским категоријама поклања се пажња, јуниори играју и понеку утакмицу.

У Сокоцу, у склопу Видовданских свечаности, увијек се одигра фудбалска утакмица. И у јеку највећих страдања! Тако је и било и 1993. године када је одиграна пријатељска утакмица омладинских репрезентација Републике Српске и Српске Крајине. Мада у тој прилици резултат није био важан, подсјетимо да је побиједио домаћин 3:0, а да је најбољи играч на терену био Зоран Новаковић из градишке Козаре.

Он је постигао два, а Башовић један гол. Утакмицу је судио Зоран Шумар из Источног Сарајева. Фудбал се незадрживо ширио Романијским платом. И цијелом Републиком Српском… Обнављају се предратни клубови, рађају се и нови. Рад је обновио и ФК „Гласинац“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име