Град Источно Сарајево додијелиће Средњошколском центру “Василије Острошки” 7.500 КМ за санацију топловода, али ова средства неће бити довољна за рјешавање свих проблема на мрежи.

Директор соколачког Средњошколског центра Мирослав Максимовић рекао је да ће средствима града бити саниран дио топловодне мреже између котловнице и објекта школе, на којем због дотрајалости цијеви годинама долази до прекида у гријању.

Он је истакао да у прошлој зимској сезони школа није радила седам дана због квара на дијелу мреже.

“Да би санирали топловодни систем од котловнице до школе и мрежу у самом објекту потребно је 15.000 КМ, а само за замјену котла 25.000 КМ”, нагласио је Максимовић.

Он каже да ће се Средњошколски центар за додатна средства обратити општини Соколац, Министарству просвјете и културе Републике Српске и аплицирати за неки од пројеката УНДП-а.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић јуче је потписао споразум са директорима средњих школа градских општина о додјели буџетских средстава за пројекте у укупном износу од 32.500 КМ.

Град Источно Сарајево финансира материјалне трошкове средњошколских центара на свом подручју са 450.000 КМ годишње, а средства која су јуче одобрена намијењена су за финансирање школских пројекта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име