Сједница Скупштине општине Соколац: Смијењен досадашњи Предсједник Скупштине општине (ВИДЕО)

7

На данашњој сједници Скупштине општине Соколац, највећу пажњу одборника привукла је Одлука о разрјешењу досадашњег и именовању новог предсједника Скупштине општине Соколац. Приједлог за опозив досадашњег предсједника Љубомира Ерића поднијели су Клуб одборника СДС-а и ПДП-а.

Љубомир Ерић истиче да ово доживљава као редовну политичку смјену, којој не треба придавати велики значај.

– Није ми уопште стало до мјеста предсједника. Част ми је и задовољство што није било ниједне примједбе на мој рад. Све што је рађено било је у духу парламентарне демократије. Остајем досљедан себи – казао је он.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица сматра да је коријен проблема у унутарстраначким односима ДНС-а.

– Одборници Демократског народног савеза изразили су незадовољство оног дана када је Љубомир Ерић напустио Српску демократску странку и приступио ДНС-у, и, као нови члан те странке добио позицију предсједника општинског одбора ДНС-а, као и предсједника Скупштине општине Соколац. Да не би дошло до распада скупштинске већине, били смо приморани да гласамо за ту одлуку. Подршку Ерићу пружили су одборници СДС-а, иако је и сам до јуче био у истим страначким редовима – истиче Бјелица.

Клуб одборника СНСД-а није желио да узме учешће у тајном гласању смјењивања досадашњег и именовању новог предсједника скупштине.

– Наша обавеза према грађанима Сокоца била је да не учествујемо у овом гласању. Ми смо у опозицији, и, настојаћемо да и даље дјелујемо у правцу позитивних промјена у овој средини – казао је Јован Голијан, одборник СНСД-а.

Бојана Марковић нови (стари) Предсједник Скупштине

За новог предсједника Скупштине општине Соколац, поново је изабрана Бојана Марковић.

На данашњој сједници Скупштине општине Соколац усвјени су Извјештај о раду Одбора за жалбе општинске управе за прошлу годину и Приједлог програма одржавања заштите и реконструкције локалних и некатегорисаних путева на подручју општине Соколац у 2018. години.

– Када је ријеч о путној инфраструктури општине Соколац, не можемо да се не осврнемо на само језгро града. Путеви су у веома лошем стању, мислим да не постоји ниједна улица да није оштећена – рекао је одборник СНСД-а Горан Булајић.

Санација путева када временски услови дозволе

Замјеник начелника општине Соколац Жарко Косорић тврди да ће се сви путеви санирати када временски услови то дозволе.

– Сваке године у мјесецу фебруару појављују се рупе у свим улицама Сокоца. Зимска сезона још увијек траје, а асфалтна база није у функцији. Чим се испуне услови кренућемо у санирање, не само улица у граду, већ и околних – додао је он.

Одборници су једногласно подржали Приједлог Одлуке о разрјешењу в.д. директора и именовању директора Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац.

7 КОМЕНТАРА

  1. Остајем досљедан себи – казао је он! СЕБИ, то је најбитније!
    А тим предсједником Скупштине сте унијели Тројанског коња!

  2. Предсједник Скупштине од редовних циклуса образовања само са основним! Афирмативно нема шта!

  3. Ovaj smjenjeni nam je bio skolovan pa smo se bas usrecili.Prica o preletacevicima ko da je on osnovao DNS a ne preletio na funkciju nema ni godina.Dosta je trosio svoje znanje i obrazovanje na ovaj napaceni narod,a narod ga crkavicom placao,vrijeme je da mladi preuzimaju pozicije.Na silne plate za nerad jos bi i godisnji da uzme.Ne mislim na sadasnju predsjednicu nego u globalu na sve stranke i pozicije.Njemu je najbolje bilo da je jos prosle godine u penziju otisao,da se ne bruka,svakako ce biti bolja nego 80% plata na ovoj regiji.

  4. Vrijeđanje inteligencije,čisti lični interesi,treba građani da pokrenu peticiju da se plate opštinskih funkcionera bar upolove,konkretno ova funkcija zaslužuje dnevnicu od 100 km a ne platu od 3500,odbornicima dosta 50 km dnevnica.Nije lako ni SDS-ovom kadru kada pored svojih zaslužnih članova moraju da podržavaju ove ptice preletačice.

  5. Stvarno sa ovim primanjima se pretjeruje. Ja jesam SDS-ovac, ali mi je muka kad vidim da su primanja 2000-3000 KM „narodnih para“, a da za taj novac pojedinci nisu nikada izgovorili niti riječ. Pa kakva je to politika? Je li moj SDS misli da će tom politikom još dugo da vlada? Jedina je sreća što do sada nismo imali konkurenciju, a sada je itekako imamo! Bojim se da nas narod ne kazni, i apelujem na načelnika da učini nešto, kako bi stranka opstala u budućnosti! O preletačima tek nemam riječi! Oni su svoj karakter već javnosti pokazali! Sa njima smo samo izgubili kao stranka!

  6. U čitavoj državi je stanje sa primanjima isto, ako ne i gore. Ne možemo mi kao mala opština učiniti nešto posebno dobro i djelotvorno…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име