У оквиру програма „Бесплатно кориштење ски карата за дјецу са подручја Града Источно Сарајево“, овог јутра на Јахорину је отпутовало четрдесет троје дјеце из Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац. Боравак на олимпијској љепотици најављен је у мјесецу фебруару, али је због лоших временских услова одгођен.

– Прошле седмице дјеца су боравила четири дана на Јахорини, али због падавина и хладноће ,у петак смо направили паузу, тако да данас завршавамо ову активност. Више од тридесет малишана прошло је кроз обуку скијања, а десетак их је уживало у санкању. Утисци су одлични, дјеца су срећна, а родитељи су презадовољни – истакла је директорица соколачког вртића Биљана Косорић и додала да ће руководство Олимпијског центра „Јахорина“ малим скијашима данас уручити дипломе.

Малим знаком пажње завршићемо ову активност. Морам да истакнем да су родитељи дали допринос, издвојивши по 120 КМ за плаћање ски инструктора. Карте и превоз били су бесплатни – казала је она.

За безбједан одлазак и боравак малишана побринули су се радници вртића. Највећа захвалност за боравак дјеце на Јахорини припада руководству Града Источно Сарајево, Олимпијског центра „Јахорина“ и начелницима општина.

– Захваљујем васпитачима, учитељима, професорима и свим координаторима, који су издвојили вријеме и бринули о дјеци, да се боравак дјеце на Јахорини проводи у најбољем реду. Да није било овог програма, многа дјеца не би научила скијати. Вјерујем да ће им ово искуство остати у најљепшем сјећању – рекао је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

На основу овогодишњег искуства свих учесника, програм би могао да прерасте у традицију и да буде редовна годишња активност у свим општинама на подручју Града Источно Сарајево.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име