Општина Соколац се нада да ће добити до 500.000 КМ из дијела средстава које ће Србија донирати Републици Српској, рекао је Срни начелник општине Соколац Милован Бјелица након јучашњег разговора са премијером Српске Жељком Цвијановић у Бањалуци.

Бјелица је рекао да ће ових дана локална управа дефинисати у шта ће све бити уложена средства и оцијенио да ће општина приоритет дати унапређењу инфраструктуре и рјешавању питања енергетске ефикасности у објекту Основне школе „Соколац“.

„Ми смо већ поднијели више пројеката – за завршетак водоводне мреже, за завршетак санације објекта Основне школе, за завршетак мртвачнице у Војничком спомен-гробљу, за изградњу прилаза и вањско уређење два стамбена објекта са 64 стамбене јединице социјалног становања, који ће бити изграђени, и за спортске садржаје на комплексу стадиона `Бара` и Спортског центра“, навео је Бјелица.

Он је додао да ће општина Соколац у низу припремљених пројеката приоритет дати рјешевању енергетске ефикасности у Основној школи „Соколац“ и завршетку водовода.

„За завршетак водовода биће нам потребно око 300.000 КМ, а за рјешавање енергетске ефикасности на објекту Основне школе око 350.000 КМ, с тим да ће у овом пројекту учествовати и УНДП са већ одобрених 100.000 КМ. Зато се овом приликом посебно захваљујем владама Србије, Републике Српске и УНДП-у који су имали разумијевања за нашу локалну заједницу“, изјавио је начелник општине Соколац.

Бјелица је рекао да ће заједничким учешћем средстава из Србије, Владе Републике Српске, УНДП-а и општине Соколац, у овој грађевинској сезони на подручју Сокоца бити уложено око 600.000 КМ за унапређење инфраструктуре и рјешавање енергетске ефикасности објекта Основне школе.

Он је додао да ће наредне седмице са сарадницима дефинисати све појединости око реализације тих пројеката и улагањима заједничких средстава на подручју општине Соколац.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је јуче, након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, да ће Србија у наредном периоду издвојити нових пет милиона евра за помоћ појединим градовима и општинама у Српској, те у исто вријеме 500.000 евра за обнову православних храмова у Федерацији БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име