У Сокоцу је у току акција чишћења и уређења јавних и других површина. Након зимског периода, топљења снијега и гомилања отпада, остала је слика неуредог и запуштеног окружења. Као и сваког прољећа, потребно је властитим радом створити услове за здравији и љепши живот.

Наредбом начелника општине Соколац Милована Бјелице, која се свакодневно емитује на таласима Инфо радија, између осталог, позивају се сви грађани, предузећа, самосталне занатске, угоститељске и трговачке радње, јавне и друге установе да учествују у акцији чишћења на подручју Сокоца.

Допринос акцији дали су и запослени у ЈП “Инфо центар“ Соколац. Обзиром на то да у овом предузећу нема нерадних дана, нити се радно вријеме завршава у 15 часова када би се могла организовати оваква акција, у поподневним часовима, уз припрему емисија за сутрашњи програм радија и монтажу прилога за сајт, уживали су у корисној рекреацији. У помоћ су притекли и сарадници из Омладинског програма. Густом травом већ зарасла површина у трену је добила ново рухо, естетски пријатније оку, чисто и уредно.

Вјерујемо да ће наредних дана и остали становници Сокоца, који још нису нашли времена или воље да се активно укључе у стварање љепших услова за живот, искористити најављене повољне временске услове и да ће већ почетком наредне седмице све зелене површине изгледати љепше.