На војничком гробљу Мали Зејтинлик у Сокоцу, освештан је споменик комаданту Интервентног вода Вогошћанске бригаде, Бориславу Радићу.

Након готово 26 година од погибије, посмртни остаци Бора Радића, сахрањени су на Малом Зејтинлику. За породицу је ово велики дан, јер је коначно нашао смирај, каже за РТРС његова сестрична Татјана Марин.

“Користим ову прилику да испред породице испред сина Игора изразим неизмјерну захвалност свим људима који су учествовали у прављењу споменика за нашег Бору, витеза и хероја.”, рекла је Татјана.

Борачка организација још прошле године иницирала је да се посмртни остаци легендарног команданта пренесу из Радића потока и сахране на војничком гробљу. Сада је то и учињено.

“Убјеђен сам да није било Бора Радића и његове храбрости да ток догађаја са почетка рата не би ишао оним током каквим је ишао и да народ Вогошће и великог дјела Сарајева не би можда ни преживио”, поручио је предсједник Борачке организације Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић.

Боро Радић погинуо је 19. јула 1992-ге у вогошћанском насељу Љубина. За заслуге у отаџбинском рату постхумно је одликован Орденом Војске Републике Српске.