У Основној школи „Соколац“ у првом уписном року уписано је 100 првачића, док се у августовском року на тестирању очекује још око двадесетак будућих ђака.

Према ријечима директорице Дивне Јанковић, то је за 33 ученика више у односу на прошлу годину када је са подручним одјељењима у Основну школу било уписано 87 ученика у прве разреде.

– Ове године имаћемо пет одјељења, али нажалост немамо уписане првачиће у подручним школама. Када је ријеч о ђацима који завршавају основно школовање, крајем маја обиљежићемо Дан дјечијих постигнућа и испратити 101 ученика у даље школовање, истакла је Јанковићева.

За ученике који ће напустити клупе Основне школе, врата Средњошколског центра „ Василије Острошки“ у Сокоцу су отворена за смијерове: шумарски и економски техничар као и два разреда гимназије и један разред гимназије у Хан Пијеску.

Први јунски, уписни рок за ученике који имају 60 бодова планиран је 11. и 12. јуна, док је за ученике који имају мање од 60 бодова уписни рок од 18. до 20. јуна текуће године.

Други уписни рок за све ученике трајаће од другог до четвртог и од 9. до 13. јула за ученике који се нису успјели уписати у претходном року.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име