Педесет четврта генерација матураната СШЦ „Василије Острошки“ Соколац: Будите поносни и достојанствени гдје год да одете (ВИДЕО)

Аутор: Јелена Маринковић & Фото: Бојана Арбиња

0

Педесет четврта генерација матураната Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац, у чијем саставу је и школа из Хан Пијеска, свечаним дефилеом и прославом матурске вечери, завршила је средњошколско образовање. Бројни грађани окупили су се на улицама града како би испратили још једну генерацију младих и успјешних људи, који су пажњу свих присутних купили свечаним хаљинама, одијелима и, прије свега, насмијаним лицима.

Из школских клупа ове године изашла су деведесет три ученика, од којих је троје вуковаца. За ђака генерације проглашен је Владан Васиљевић.

Директор Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац Мирослав Максимовић пожелио је матурантима срећу и успјех у животу.

– Надам се да ће своју будућност кројити онако како желе и да ће уписати оно што воле. Морам да истакнем да је ово била веома добра генерација. Ученици су то доказали својим учешћем у бројним наставним и ваннаставним активностима, као и школским такмичењима – истакао је Максимовић, и додао, да се руководство школе потрудило да најбољим ђацима обезбиједи вриједне поклоне.

– Сигуран сам да у овој генерацији има много интелигентнијих и перспективнијих ученика од мене, зато ми је посебно драго што је ова част припала мени. Наравно да није било лако све вријеме одржати одличан упјех, било је потребно много труда и одрицања – рекао је Владан, који планира да упише Електротехнички факултет у Источном Сарајеву.

У име матураната присутнима се обратила Соња Марковић.

– Данас је велики дан за нас, наше родитеље, али и овај град. Матура представља значајну прекретницу у животу за сваког од нас, јер крупним корацима крећемо ка новом поглављу нашег живота и новим побједама. Све нас чека велики задатак, да пажљиво одаберемо професију, посао, којим се желимо бавити у будућности, а још важније да пронађемо себе. Кажу да је младост сама по себи лијепа, а ја желим да нам сваки дан буде лијеп као и овај и да нам заувијек остане у срцу и лијепом сјећању, баш као и протекле четири године у школским клупама – казала је она.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица поздравио је матуранте и поручио им да, гдје год оду, буду поносни и достојанствени.

– Вјерујемо у вас да ћете нас достојно представљати, да ћете научити оно што желите и наћи пут за којим трагате. Надамо се да ћете се вратити у свој завичај да примјените научено знање, на понос своје породице, општине и Републике Српске. Желим вам пуно среће – рекао је Бјелица.

Пред дојучерашњим средњошколцима сада се отварају нова врата, већином високошколских установа. Очекују их припреме за пријемне и нове животне испите.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име