19. Конференција беба – Најмлађа беба Милош Боровчанин рођен на Видовдан (ВИДЕО)

Срећа је у будућим нараштајима – мајке рађајте дјецу

Под слоганом „Бројнија Српска, љепша Српска“ општина Соколац је по 19. пут изабрала трочлано предсједништво на манифестацији „Конференција беба“ на којој је било пријављено осамдесет од стотину рођених беба од Видовдана прошле до Видовдана ове године.

Титула најмлађег суграђанина припала је Милошу Боровчанину који је као прва беба у породици рођен данас, док је ове године најстарија беба предјседништва Анђела Кокот, која сутра слави први рођендан. Посебно мјесто припало је и Бојани Михајловић која има највише браће и сестара.

Јелена Кокот је мајка која има двије дјевојчице и поред ризичних трудноћа у којима је скоро изгубила вид, рекла је новинарима да је љубав мајке толико велика и да се опет роди поновила би исти пут, јер ко има дјецу има читав тим животних сарадника, додала је Јелена.

Великом броју новорођене дјеце, начелник општине Соколац Милован Бјелица са сарадицима су уручили поклоне у знак пажње и поштовања бебама и родитељима.

– У тешком времену за живот поносан сам на родитеље који проширују своје породице. Ово вечерас је још један подстрек за нашу локалну заједницу коју представљамо да снажније идемо напријед и да се боримо за наш нараштај, рекао је Бјелица.

Према ријечима начелника Одјељења за општу управу Љиљане Дамјановић, Соколац је једна од ријетких општина у којој је уписан један разред првачића више.

Дјеца су се увијек рађала, било у богатству или сиромаштву, али су се ипак рађала. Нашим родитељима, треба да захвалимо за подарен живот. Патријарх Иријен је једном приликом рекао: Мајке рађајте дјецу, то је највећа част коју је Господ подарио жени, да буде сарадник у давању и настанку живота.

Генерални покровитељ манифестације је Министарство породице, омладине и спорта, организатор и спонзор Општина Соколац док су манифестацију Конференција беба 2018. подржали пријатељи Град Источно Сарајево, д.о.о. Оногошт, Недомекс, Тропико Бањалука, апотека Свети Никола, CM makret и Phoenix Pharma из Бијељине.