Фирма „Инвест Градња“ – Производња дрвене амбалеже у реновираним просторијама бивше фабрике „УНИС“ (ВИДЕО)

Прије шест мјесеци производне хале бивше фабрике „ УНИС“ у Сокоцу су поново стављене у погон захваљујући фирми “ Инвест Градња”. Фирма је специјализована за производњу дрвене амбалаже са сједиштем и производним погоном у Сокоцу, на површини од 6.000 метара квадратних.

У недавно реновираним просторијама заокружен је комплетан производни процес, обновљена је инфраструктура, гријање, развод електроинсталације, водоводне и канализационе мреже.

У току је фаза припрема и реновирање пословног дијела објекта. Створени су пристоји услови за рад са жељом да Соколац опет има озбиљну фабрику за производњу као што је то било прије двадесет година.

На задовољство начелника општине Милована Бјелице, који је са сарадницима обишао погоне, уз присуство власника Велибора Лучића и Миломира Ногоштића, стављање у погон ове фабрике омогућиће запошљавање великог броја радника са подручја општине Соколац .

– „Инвест Градња“ је позитиван примјер за Републику Српску, а не само општину Соколац. У вријеме тешке економске кризе отварање нових радних мјеста и прилика да се запосле људи је подухват за похвалу. Слободно могу рећи да смо створили позитивну претпоставку људима да могу да улажу у Соколац, јер су врата за инвеститоре увијек отворена – истакао је начелник Бјелица и додао да је постигнут успијех и када је у питању некадашње предузеће “Романија”. Нешковић пумпе на подручју општине запошљавају десетине радника, а појавила се и компанија „Глобус“, те још неколико инвеститора. По питању развоја туризма и угоститељства евидентни су повољни помаци, а у току је и изградња хотела “Златни бор” .

Комисија за награде и признања Скупштине општине Соколац предложила је одборницима да Повеља општине поводом Дана општине и крсне славе Светог пророка Илије, буде додијељена предузећу “Инвест градња”.

Ведрана Реновица
Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.