Недељно поподне БН ТВ из срца Романије: Разгледница из Сокоца послата у свијет (ВИДЕО)

Гледаоци БН телевизије имали су прилику да прате још једно Недељно поподне из Сокоца – срца Романије. Била је то прилика да се прикажу сви потенцијали којима располаже општина Соколац. У програму су учествовали руководиоци општине и носиоци јавног и друштвеног живота.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је да је ово пета година, како екипа БН телевизије приказује наш крај.

– Од прве емисије до данас у потпуности се измјенила слика Сокоца, а из године у годину резултати су све видљивији. Имамо шта да покажемо, прије свега нови кадар младих активних људи, који су најбољи показатељ да ова општина има будућност. Обновљени су бројни привредни субјекти, смањена незапосленост, а значајни кораци предузети су и по питању обнављања инфраструктуре, као и уређења града – казао је Бјелица.

Током емсије представљена су бројна удружења која дјелују у Сокоцу, а посебну пажњу привукла је богата гастрономска понуда и производи на бази меда и биљака, које нуди романијски простор.

– Ово је била изванредна прилика да се укаже на потребу активирања младих, првенствено оних који имају креативне и интересантне идеје. Такође, ми имамо адекватне спонзоре и донаторе, који те идеје могу да пласирају, како би на крају имали један квлитетан производ и пројекат. Радили смо много у претходном периоду, остварили разноврсну сарадњу и настављамо истим темпом – истакла је Ана Маловић, испред Српског просвјетног културног друштва „Просвјета“, општински одбор Соколац.

– Бавимо се пчеларством, узгојем плантажног биља, као што су лаванда, невен, матичњак. Природа нам пружа много тога и треба је искористити на прави начин. Управо из природе правимо препарате и тренутно имамо осамдесет четири производа. Драго нам је што смо то приказали у овој емисији – рекла је Ранка Мирковић, која је представила Пчеларски центар „Батинић“.

Своје утиске пренијела нам је екипа БН телевизије.

– Овдје се увијек осјећам одлично, а човјек се осјећа добро тамо гдје је добро дочекан. Народ Романије се, као и увијек, показао домаћински. Оно што заиста видимо то преносимо кроз емисију, а то је – да је општина развијена, иако по статистикама не спада у ред развијених, да овдје младост и љепота доминирају – поручила је Светлана Луковић, водитељка емисије Недељно поподне БН ТВ.

– Ово је емисија која се емитује уживо и није је једноставно реализовати, али с обзиром на то да смо већ уиграна екипа и увијек су исти чланови, добро функционишемо. На снимању једне емисије учествује двадесетак људи и тимски радимо – открила је Жељка Пејић, организатор забавних емисија БН ТВ.

Недељно поподне БН телевизије емитује се сваке недјеље од 15 часова, а током љетне сезоне овај караван је посебно гледан, јер аудиторијуму широм свијета шаљу разгледницу из свих крајева Републике Српске.