Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак посјетио је данас општину Соколац и са начелником Милованом Бјелицом разговарао о сарадњи ове локалне заједнице и државних институција, као и о свим активностима које су учињене на подручју општине у протеклих неколико година.

Министар Црнадак је изразио задовољство што је општа ситуација у општини Соколац знатно побољшана, те обећао подршку за све наредне активности.

-Ова општина је примјер како се једним домаћинским приступом може направити много. Види се да су на одређене ствари, као што је рјешавање питања „Нове Романије“, утицале активности представника Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ. Упознати смо да је Соколац сљедеће године домаћин Међуопштинских омладинсих спортских игара и сигуран сам да ће Савјет министара БиХ, кроз грантове за подршку међународних спортских догађаја, пружити значајну подршку – изјавио је Црнадак.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је министру на посјети.

-Једна смо од ријетких општина која је успоставила сарадњу са свим нивоима власти, како Града Источно Сарајево и Републике Српске, тако и БиХ. Много тога је учињено, захваљући подршци Савјета министара БиХ, почевши од изградње водоводне мреже на подручју општина Соколац – Рогатица и Ревитализације Центра за унапређење пољопривреде у брдско – планинском подручју – додао је он.

Бјелица је подсјетио да је, захваљујући подршци Савјета, општина Соколац ријешила бројна инфраструктурна питања и статус предузећа. Такође, обезбјеђена су значајна средства за помоћ Митрополији дабробосанској, а кроз разне фондове општина је ушла у завршне активности рјешавања стамбеног збрињавања.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.