Душан Марковић рођен је 25. 5.1965. године у Бијељини. Ожењен отац двоје дјеце.Основну школу до четвртог разреда завршио у Горњем Магнојевићу, до осмог разреда у Горњем Драгаљевцу, средњу школу у Бијељини, студирао у Београду, Новом Саду и Бијељини и завршио:

• Економски факултет – смјер Пословна информатика
• Завршио је вишу школу спољне трговине – смијер финансије и банкарство
• Завршио вишу тренерску школу.
• Тренутно је на постдипломским студијима – Смјер финансије и банкарство

Запослен је у предузећу “Патриот” као генерални директор. Радио као спорстки новинар у РТРС, РТВ БН, РТВ ПИМ. Предавао информатику у Гимназији “Филип Вишњић” у Бијељини и Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини. Радио у фабрици шећера Бијељина, Дирекцији за приватизацију РС….

СПОРТ: Активно се бави спортом од 7. 12. 1980. године. Тренирао је: фудбал, карате, атлетику, рукомет, и роњење. Освајач медаља и признања као спортиста, тренер и спортски радник и обављао функције у поменутим спортовима:

ФУДБАЛ: Потпредсједник ФСРС. Члан скупштине НФС БИХ и ФСРС. Комитет за такмичење НФС БиХ. Предсједник Општинског фудбалског савеза Бијељина. Делегат Прве фудбалске лиге ФСРС, Комесар за такмичење Прве општинске лиге, комесар за такмичење друге општинске лиге, дисциплински судија у ОФС Бијељина, једно вријеме тренирао фудбал у Раднику, активно играо фудбал у нижеразредним клубовима 11 година, играо за Магнојевић и Омладинац из Чађавице, бавио се суђењем 3 године .

КАРАТЕ: Тренер и члан Управног одбора у КК “ Пантери “ Бијељина, Предсједник Такмичарске комисје КС Републике Српске, носилац Црног појаса други дан. Савезни судија. Био је на многим Европским и Свјетским првенствима као члан репрезентације и извјештавао са Свјетског првенства Шкотска (Абердин) 2001. године; Јуниорски шампионат свијета и Свјетски куп за дјецу (Нови Сад) 2002. године; Свјетско Првенство за сениоре 2003. године (Ст. Петерсбург) Русија, Европски шампионат 2004. године (Caorle) Италија; Свјетско првенство 2005. године (Нови Сад), Европско првенство 2006. године (Братислава) Словачка; Свјетско сениорско првенство 2007. године (Бергамо) Италија, Извјештавао са многобројних турнира широм свијета.

Са каратистима, рониоцима, кошаркашима и фудбалерима такмичио се, извјештавао и био члан селекторког тима у 27 држава Европе, Азије и Африке.

РОЊЕЊЕ: “, Инструктор роњења М-3. Предсједник ронилачког савеза Републике Српске (СПАРС). Предсједник такмичарске комисије (СПАРС), Предсједник Ронилачког клуба “ Пантери.

Као спортиста и спортски радник увијек примјеран и успјешан.