Удружење „Мајка и дијете“, у сарадњи са општином Соколац, подијелило је данас осамдесет пет комплета уџбеника за основце из вишечланих породица. Уручени су уџбеници за ученике трећег и четвртог разреда основне школе, као и за ђаке од петог до деветог разреда, који су такође из вишечланих породица или спадају у ред социјално угрожених категорија.

Предсједница Удружења „Мајка и дијете“ Славица Цуровић истакла је задовољство што је ове године знатно повећан број вишечланих породица у односу на претходну.

– Мало смо закаснили са подјелом, из разлога што у Заводу за уџбенике и наставна средства РС није било довољно уџбеника на стању. Неколико књига у комплетима недостаје, али ћемо их купити ових дана. Врата нашег Удружења су свима отворена, тако да ћемо у сарадњи са родитељима направити попис књига које недостају. Захваљујем се начелнику општине Соколац Миловану Бјелици што и ове године има разумијевање и води рачуна о нашим члановима – казала је Цуровић.

Општина Соколац је за ову акцију обезбиједила средства у износу од 11.000 КМ.

– Руководство локалне заједнице мора водити рачуна о образовању. Без наталитета општина нема будућност. Знам колико је тешко данас одгајати дјецу и колико трошкова изискује. Зато се трудимо да на све могуће начине пружимо подршку храбрим родитељима, који у овим тешким временима имају више дјеце. Поред помоћи у виду додјеле уџбеника и школског прибора за првачиће, бринемо о безбједности и сигурности дјеце у граду. Један од пројеката који ускоро креће са реализацијом је реконструкција Основне школе „Соколац“ – подсјетио је начелник општине Милован Бјелица.

Удружење „Мајка и дијете“ Соколац већ осму годину за редом успјешно организује акцију подјеле уџбеника.