Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је потписао Споразум о имплементацији пројекта „Опек“ у склопу кога ће двије повратничке породице са територије ове локалне заједнице добити кључеве у руке за двије стамбене јединице, тачније породичне куће у селима Шашевци и Педише. Потписници споразума су корисници права по расписаном позиву Вражалица Самија и Буснов Ризо и представник Едина Рамића Федералног министра расељених особа и избјеглица БиХ.

– Свечано послије једанаестог покушаја аплицирања за овај пројекат, дочекали смо коначно да прођемо на позиву и потпишемо овај Уговор о имплементацији . Велику захвалнист дугујемо министру Рамићу и начелнику Бјелици, обзиром да смо након дугогодишњег чекања дочекали да се и наша кућа изгради и веома смо сретни, рекао је члан породице Буснов.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да ова локална заједница има одличну сарадњу са представницима Федералног министарства за расељене особе и избјеглице, као и да је сарадња са повратничком популацијом становништва на завидном нивоу.

– За шест година, колико сам начелник општине није се десио ниједан инцидент у дјеловима наше општине у којим живе повратници. Морам да кажем да су подржали све активности и акције које су могли да подрже, како путем њихових министарствава, тако и путем њихових општина, нарочито ових у склопу Града Сарајево. Заједнички смо учествовали на много позива и пројеката и на тај начин остварили значајну корист за нашу локалну заједницу, нарочито када је у питању путна инфраструктура у повратничким селима, рекао је Бјелица.

Бјелица је истакао и велику захвалност министру Едину Рамићу на свему што је до сада урадио за општину Соколац и њене становнике у нади да ће и овај пројекат бити имплементиран врло брзо на радост корисника стамбених јединица. Додао је да су у општину Соколац увијек добродошли сви људи, а нарочито они који имају жељу да помогну, јер да није сарадње са добрим људима питање је да ли би се многе ствари могле омогућити, обзиром на финансијску ситуацију општине.

Вриједност пројекта је 70.000 конвертибилних марака. Учешче општине Соколац у имплементацији пројекта нема финансијски карактер.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.