Народни покрети као што то Српска демократска странка несумњиво јесте своју снагу црпе из контакта и разговора са људима који тај покрет чине, са симпатизерима који схватају важност и значај јавног окупљања и договора, али и домаћинима који на састанке долазе са својим идејама и приједлозима. Такви скупови су обиљежје СДС-а од њеног настанка прије скоро три деценије до дана данашњег, када се странка заједно са чланицама Савеза за побједу спрема да на изборима 7. октобра Српску врати народу.

На мјесним одборима у Жљебовима и Соколовићима, представљене су активности и рад странке током кампање.

Изречене су бројне поруке забринутости тешким стањем у Републици, посебно положајем пољопривредника, тешкоћама око пласмана производа, подстицајима и тако даље.

Начелник општине Соколац и кандидат за Народну Скупштину Републике Српске из изборне јединице 8, господин Милован Бјелица истакао је да је циљ извршна власт, а потом борба и рад на равномјерном развоју Републике Српске.

“Морам истаћи да ћу се залагати за веће подстицаје за пољопривреду, посебну пажњу усмјерићу на заустављање праксе манипулисања и превара приликом додјеле средстава. Као начелник општине ја сам успио да доведем мљекару “Пађени”, чиме смо омогућили алтернативу за откуп млијека. То је здрава конкуренција која води ка сигурности и већој откупној цијени млијека. Такође ми морамо имати већу контролу над средствима од продаје шуме, децентрализација би нам донијела додатна средства за развој и уређење наше општине” истакао је Бјелица.

Драган Вукосављевић је на Мјесном одбору СДС-а у Жљебовима говорио о неопходности спријечавања изборних манипулација и крађе. У том смислу учешће су узели и Ненад Орашанин и Славиша Савчић.

У Соколовићима је један од оснивача Српске демократске странке у Сокоцу, Бране Витомир, у име дрвопрерађивача говорио да се мора повести много више рачуна о природним ресурсима и потенцијалима за развој овог краја, јер дрвна индустрија може и мора много боље да искористи могућности у циљу развоја и запошљавања људи Сокоца и Романије.

Кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Ана Маловић, говорила је о младима који остају да живе на селу настављајући посао на породичним имањима, а о којима се слабо или никако не води рачуна.

“Пошто сам унука дугогодишњег пољопривредног произвођача, човјека који упркос својим годинама и данас активно и са истим жаром приступа послу и свом имању ја и те како разумијем проблеме који муче све људе који живе од пољопривреде. Наша села су све старија, јер као друштво не вршимо промоцију истинских вриједности, нити олакшавамо живот у руралним подручјима” – сматра Ана.

Било је ријечи и о побољшању путне инфраструктуре, сређивању постојећих и изградњи нових путева. Посебно је наглашено да поједине политичке групе манипулишу обећањима у погледу насипања и санирања макадамских путева.

Кандидат Српске демократске странке за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице 8 Младенка Пандуревић говорила је о положају жена, посебно жена на селу.

“Желимо да створимо шансу за пристојан посао, афирмативни амбијент за предузетништво, безбиједност за нас и наше породице, позитивну средину која пружа могућности за живот достојан човјека. То су циљеви који морају да постану стварност. И постаће, јер желимо овдје да останемо“– поручила је Пандуревић

Кроз разговор са кандидатима на предстојећим изборима, оптимизам и нада у промјене, те поруке разумијевања и повјерења упућене су јасно и гласно. Подршка Савезу за побједу, а посебно кандидатима Српске демократске странке Миловану Бјелици, Ани Маловић и Младенки Пандуревић неупитно показује спремност народа да изађе из мрака и да престане бити талац лажи и обмана режима.

Српска се враћа народу! Свиће!

Поручено је са скупова.