На састанку мјесног одбора Српске демократске странке у Бјелосављевићима у кући Мила Шарца, домаћинима се захвалио и присутне поздравио предсједник Мјесне заједнице Бјелосављевићи, Љубан Новосел.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица обратио се присутнима, поздрављајући дугогодишње пријатеље и чланове Српске демократске странке. Као кандидат за Народну скупштину Репубике Српске из изборне јединице 8 затражио је подршку да би могао да у Бањој Луци настави борбу за овај крај и народ Романије.

“Водовод и водоснабдијевање овог подручја, велики пројекат, можда пројекат деценије за овај крај, приводи се крају. Његова укупна вриједност је око 5 милиона КМ. Велику захвалност дугујемо министру Шаровићу који се посебно ангажовао и заложио да се ово реализује. Такође прошао је тендер од 1,1 милион конвертибилних марака за канализациону мрежу. Морам да нагласим да ће општина да плати и прикључке на мрежу, за то имамо средства – поручио је Бјелица

Подсјетио је да је манастир у Озерковићима поново оживио и да ће захваљујући њему оживјети и овај крај Сокоца и Гласинца. Такође, према његовим ријечима, овај крај се веома допао и Митрополиту дабробосанском, господину Хризостому, који тражи начине и средства да се уради асфалт до манастира, што ће значити много за људе који, који би након водовода добили и пут.

Младенка Пандуревић је у Бјелосављевићима поручила да је важно да се поштују закони и прописи, да се стварају бољи закони, јер ће се само тако људи осјећати сигурно и заштићено. Говорила је о положају жена, осврћући се посебно на жене на селу.

“Нису ни сада сви закони и прописи лоши, лоше је то што се они не поштују и не спроводе, зато овај режим мора да оде и зато су нам пријеко потребне промјене, како би спријечили самовољу и бахатост”- сматра Младенка Пандуревић кандидат СДС-а за Народну скупштину Републике Српске.

Пристуне је поздравила и најмлађа кандидаткиња за Парламент БиХ из изборне јединице 3 Ана Маловић, која предтавља право освјежење на политичком небу Сокоца и Романије. Својим знањем и енергијом жели да помогне људима овог подручја и да их представља у Сарајеву.

“Моја идеја и мој политички циљ је да будем ваш глас, тамо гдје не можемо ићи сви, а гдје се одлучује о нашим животима и нашој будућности. Ја разумијем изазове са којима се суочавате, ја сам дијете са села, мој дјед је пољопривредник. Сав свој животни и радни вијек он је произвођач млијека. То је посао који се ради сваког дана у години, посао без викенда, посао који он ради и када би требало да је у пензији. Ви овдје такође живите од свог рада, мучите се и желите бољи пласман својих производа, желите да држава заштити домаћу производњу”– пручила је Ана.

Током дискусије, у наставку скупа, Миле Шућур се осврнуо на предизборни митинг у Сокоцу и на изврсну посјећеност. Сматра да је било културно и пристојно, што можда и није добро, будући да се друга страна служи свим и свачим. Говорио је о Радио телевизији Републике Српске, њиховом претварању у заштитиника режима финасирајући се новцем свих грађана.

Поменуте су пропале банке, новац од Алумине и сугерисано да се о томе више говори на скуповима.

Подсјећајући се на све афере, преваре и предизборне лажи, те сумирајући посљедње четири године власти актуелног режима, присутни су одушевљено говорили о промјенама које морају наступити. Мишљења су да је то једини начин да би сачували становништво у Републици Српској.

Зато ће 8. октобра сванути раније, јер ће Српска бити враћена народу!