Фото: Соколац-срце Романије

У понедјељак 24. септембра, завршен је тендер за трећу компоненту пројекта фекалног канализационог колектора од Подроманије до потисне станице „Кула“ у Бјелосављевићима, укупне дужине 9.670 метара, као и секундарне мреже и кућних прикључака фекалне канализације у Подроманији.

Начелник Одјељења за привреду и финансије општине Соколац Митар Пржуљ каже да је извођач радова предузеће „Хигра“ д.о.о из Бијељине.

– Пројекат Снабдијевање водом и канализација у општини Соколац реализујемо у сарадњи са Европском инвестиционом банком (ЕИБ), ИПА фондовима, Министарством финансија РС и тимом за управљање пројектом. Цјелокупни трошкови, укључујући 250 прикључака за физичка и правна лица, су покривени. Са одабраним извођачем радова имамо одлично искуство; ријеч је о једној озбиљној фирми – додао је Пржуљ.

Рок за извођење радова је годину дана.

– Са радовима се креће у наредних мјесец дана, када се потише уговор. Радиће се у складу са временским условима. По завршетку треће компоненте, сагледаћемо колико средстава имамо на располагању, да бисмо се усмјерили на већ израђену студију о свеобухватном рјешавању отпадних вода на подручју општине Соколац – додао је он.

За реализацију треће компоненте канализационе мреже ЕИБ обезбјеђује средства у вриједности од 1.080.555 КМ, а општина Соколац узима учешће са 183.694 КМ.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.