Препуна је била сала Скупштине општине Соколац у 17, па потом у 19 часова, на мјесним одборима Српске демократске странке Мајдани и Балтићи. Предсједници ова два мјесна одбора Слободан Ивановић и Срђана Косорић одлично су организовали ове састанке, поздравли присутне и захвалили се на подршци кандидатима СДС-а на предстојећим Општим изборима.

Грађани ових мјесних одбора, традиционално веома наклоњених Српској демократској странци, упознати су са плановима и циљевима СДС-а и Савеза за побједу након предстојећих избора.

Мјесни одбор ООСДС-а Балтићи дао је пуну подршку кандидатима СДС-а и Савеза за побједу, посебно свом комшији Миловану Бјелици који је трећи на листи Српске демократске странке за Народну Скупштину Републике Српске из изборне једнице 8. Исто је урадио и Мјесни одбор ОО СДС-а Мајдани пожеливши кандидатима СДС-а и Савеза за побједу срећу на предстојећим изборима.

Нчелник општине Соколац Милован Бјелица подсјетио је на изградњу примарног канализационог вода од насеља Мајдани до транзитног вода ка локалитету Бјелосављевићи гдје је идејним рјешењем планирана изградња система за пречишћавање отпадних вода, те на друге инфраструктурне пројекте на овом подручју.

“У плану је изградња тротоара до насеља Мајдани. Тај тротоар ће да се пружа од Видрића до Мајдана. У ближој будућности треба да продужимо ову пјешачку стазу до Подроманије. Имамо расвјету према Пуховцу и према Мачарима. Предао сам документацију за пројекат видео надзора у Балтићима”– поновио је Бјелица на оба одбора.

Присутне грађане поздравила је Младенка Пандуревић кандидат СДС-а за Народну скупштину Републике Српске.

Она је на овим одборима поновила своја излагања о положају жена, односно младих. Истакјла је важност свеобухватних промјена у нашем друштву, те позвала младе људе и жене да подрже кандидате Савеза за побједу да би заједно извојевали прву побједу, на путу опоравка нашег друштва.

Мјештане је занимало је ли се могло спријечити рушење хотела Романија, докле се стигло и када ће бити завршен смјештај за становнике Прихватног центра на Мајданима, као и стање Пољопривредног центра.

Милован Бјелица је поручио да ће Огледни пољопривредни центар на Мајданима засијати у пуном сјају, да је то важна организациона јединица Универзитета у Источном Сарајеву и да ће имати огроман значај за студенте и професоре Пољопривредног факултета који ће ту да стичу практичну наставу и обуку.

“Што се тиче изградње станова за смјештај избјеглих и расељених лица како би коначно затворили прихватни центар на подручју Мајдана, радови трају и предвиђено је да буду завршени поштујући рокове за изградњу”– рекао је Бјелица.

Ријеч је о 64 стана, укупне вриједности преко три милиона Конветрибилних марака, од чега највећи дио долази захваљујући пројекту “ЦЕВ 2” док је Општина Соколац учествовала са око 500 хиљада КМ.

Оштро је протествовано против уцјена асфалтирањем и поправком путева, те набавком дрвета за огријев, као виду притиска на становнштво. Грађани Мајдана и Балтића желе да се такво стање промијени, да се поштује људски интегритет и достојанство. Не желе да их уцјењују пензијама и да им као помоћ дају средства која су они зарадили, и то из буџета Српске, приказујући то као неко лично доброчинство.

Заједнички закључак је да промјене морају да дођу већ 8. октобра и да власт отуђена од народа мора да оде у историју која ће знати да је оцијени и нађе јој мјесто.