Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац почела је данас обиљежавање Недјеље дјетета. Прва активност, која се већ традиционално организује сваке године, је посјета начелнику општине Миловану Бјелици.

Директорица соколачког вртића Биљана Косорић је подсјетила да ће дјеца бити активна током читаве седмице.

– Захваљујем се начелнику Бјелици што је уприличио овај пријем за малишане и саслушао рецитације које су припремили. Кроз пјесмице, дјеца уче о својим правима. Активности се настављају сутра, а у наредним данима организоваћемо креативну радионицу на тему јесени, потом јесењи карневал улицама града и угостићемо Позориштанце „Бубамара“ – казала је Косорић.

Начелник Милован Бјелица поздравио је малишане топлом добродошлицом, истакавши да су они будућност наше општине.

– Сваке године у оквиру ове манифестације угостимо наше најмлађе суграђане и пружимо им прилику да се упознају са руководством локалне заједнице, како би осјећали да општина води рачуна о њиховој будућности. Ми смо то доказали кроз сарадњу са соколачким вртићем, помажемо рад и пружамо подршку у виду разних субвенција – рекао је Бјелица и честитао Недјељу дјетета дјеци широм Републике Српске.

Према одлуци Министарства просвјете и културе РС, овогодишња Недјеља дјетета обиљежава се под слоганом „Вјерујем у себе“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име