Начелник општине Соколац и високи функционер СДС-а Милован Бјелица изјавио је Срни да је потпуно јасна побједа кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, те изразио наду да ће ЦИК БиХ ускоро одговорити на жалбе које је поднио предсједник СДС-а Вукота Говедарица у вези са изборним резултатима кандидата за предсједника Републике Српске.

“Код српског члана Предсједништва БиХ разлика је убједљива, то је реалност и ситуација је потпуно јасна. Моје мишљење је да се ту ништа не може промијенити, јер толика разлика показује да је остварена предност недостижна и нико је не може оспорити. Када је ријеч о кандидату за предсједника Републике сачекаћемо одговор ЦИК-а и у том правцу ће наша странка и да се понаша. У сваком случају вољу бирача треба поштовати а она је јасно исказана овим изборима”, истакао је Бјелица у телефонској изјави Срни, додавши да ни он није задовољан исходом избора, али народ је рекао шта жели.

Он је навео да је легитимно право сваког кандидата и политичке партије да уложи приговор и СДС ће сачекати одговор ЦИК-а. Бјелица је рекао да није у току и да не зна који су аргументи наведени у приговору ЦИК-у, али мисли да је предсједник СДС-а имао довољно елемената за то.

“Али, без обзира на све, Република Српска и њене институције морају свима нама да буду на првом мјесту и треба све чинити да дође до напретка и бољег живота у Републици. Нисам ни за какву дестабилизацију и агонију у Српској и не смијемо дозволити никакве турбуленција ни због Републике ни због српског народа који се довољно напатио за нашу државу”, истакао је Бјелица.

Он је оцијенио да треба разговарати и све чинити да Република Српска буде стабилна.

“Републици Српској је потребан заједнички наступ свих српских представника не само на нивоу БиХ, већ и у Републици Српској. Ако се уђе у било какве разговоре, а лично јесам за разговоре са свима све са циљем стабилности Српске, треба имати на уму цијели пакет – и ниво Републике Српске и дистрикт Брчко и ниво БиХ и локалне заједнице”, појаснио је Бјелица.

Он је нагласио да је његов став да треба радити на јединству а све зарад стабилност Републике.

“Ја сам за један озбиљан разговор и једну озбиљну причу и надам се да тога, уз мало добре воље, може да дође“, закључио је Бјелица.