Рођен 4. 10. 1958. год. у Сарајеву. Основну, средwу школу и факултет завршио у Сарајеву и стекао звање дипломирани економиста. У фудбалу активан од 1974 год. као играч млађих категорија, а касније све до 1986 год. играо у нижеразредним клубовима града Сарајева.

Испит за фудбалског судију положио 1980. а 1982. стекао звање тренера фудбала. По завршетку играчке каријере, тренирао омладинске и сениорске екипе неколико сарајевских клубова, а истовремено активно учествовао у раду фудбалских организација града Сарајева и осталих спортских асоцијација, за што је неколико пута награђиван и похваљиван јубиларним признањима.

По избијању грађанског рата, са неколицином ентузијаста обновио ФК Жељезничар на ослобођеној Грбавици, који преузима кључну улогу у формирању фудбалских клубова на подручју Сарајевскороманијске регије, а и шире. Дејтонским споразумом долази до гашења 13 клубова сарајевско-романијске регије, па прави фузију између ФК Жељезничар и ФК Сарајево, које је измјештено у Вишеград и обавља функцију предсједника у периоду од двије године.

Реално гледајући новонасталу политичку ситуацију, као и мирну реинтеграцију појединих „српских“ дијелова општина које су ушле у састав Града Сарајева, схваћа да је „Жељо“ на Грбавици, а Сарајево на Кошеву и окреће се активном раду у ФК Славија. За свој рад и допринос развоју спорта, а посебно фудбала, 2003. год. проглашен је за спортског радника деценије Града Српско Сарајево.

У три наврата је обављао функцију Члана Извршног одбора ФС Републике Српске и био на челу одговорних комисија (такмичарских органа, комисије за мали и омладински фудбал). Формирањем заједничког Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, у којем је био делегат Скупштине испред ФС Републике Српске, добио је повјерење и обављао дужност предсједника Такмичарске комисије НС/ФС БиХ.

У периоду од 1998. до 2000. године, обављао је дужност предсједника ФС подручја сарајевскороманијског, а од 23. 8. 2012. је актуелни предсједник овог Савеза.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име